Az évben 2 kiemelt halfogyasztó szezonunk van – sajnos csak kettő! – karácsony és a nyár. Ez utóbbihoz hoztam nektek egy ötlet, hogy percek alatt hogyan lehet összedobni egy ízletes, könnyű és egészséges vacsorát. Ezzel az étellel egyszerre vigyázhatok az alakotokra és az egészségetekre is 😉
Grillezett pisztráng
Az egész pisztrángot megmossuk – ha szükséges, eltávolítjuk a belsőségeket -, megszárítjuk, a hasát megtöltjük citrom karikákkal és friss fűszerekkel (jól illik hozzá a kakukkfű és az oregánó is), majd a bőrét átkenjük olívaolajjal. A grill rácsot szintén átkenjük olívaolajjal és citromkarikákat rakunk rá, amelyre ráfektetjük a pisztrángot.
Közepes hőmérsékleten oldalanként 6-8 perc alatt megsütjük.
Egy csomag bébilevelekből álló zöldsalátához könnyű öntetet készítünk: 0,5 dl extra szűz olívaolajat összekeverünk, 1 teáskanál mézzel, ½ citrom levével és 1 gerezd aprított fokhagymával.
A megsült pisztráng mellé halmozzuk a salátát amelyet az elkészített öntettel meglocsoljuk.
Ha kíváncsi arra, hogy hogyan készül a tigris garnéla és egy jófajta lazac grillen, nézd meg recept a videómat is!
Ezek is érdekelhetnek:
Tenger gyümölcsei paella Smarta konyhájából