Finom pezsgős eperkrémleves recept

eperkremleves_recept

Nyár elején még az eperszezonban nem szabad kihagyni a kivételes epres finomságokat, ezért itt ez a pezsgős eperkrémleves recept, melyet nem csak gyorsan készíthetsz el, de egy új ízvilágba is betekintés nyerhetsz a pezsgő és eper kombinálásával.

Hogy kerül pezsgő az eperkrémleves receptbe?

pezsgos_eperkremleves_recept

Az eperszezon során minden évben igyekszem minél több féle epres receptet kipróbálni. Klasszikusan desszert alapanyag az eper. A mi egyik nagy kedvencünk, a sütés nélküli charotte epertorta. De spenóttal kombinálva salátának is kitűnő kiegészítője lehet ez a bogyós gyümölcs.

De visszatérve a levesre, többféleképpen szoktam eperkrémlevest készíteni, egy joghurtos eperkémleves receptem szintén megtalálod a blogomon. Mind a kettőhöz használhatsz friss vagy fagyasztott epret is szezontól függően.

pezsgos-eperleves

Felmerülhet benned a kérdés, hogy miért is kell pezsgő a recept elkészítéséhez? A pezsgő, azok közül is a Törley félszáraz rosé, amit én most ehhez a desszerthez párosítok, azért jó választás egy epres recept elkészítéséhez, mert nagyon jól illik a bogyós gyümölcsökhöz ízében és színében is. Ráadásul a buborékok játékossága és a pezsgő savassága plusz frisseséget ad a nyári melegben az eperhez.

Pezsgős eperkrémleves recept tippekkel fűszerezve

eperkremleves_recept_pezsgos

Az eperkrémlevest főzés nélkül készítem. Szerintem legtöbb gyümölcsöt bűn megfőzni, lisztes habarással, hiszen az pont a gyümölcsös frissességet és a gyümölcsök tápértékét csorbítják.

A leves elkészítésének a 0. lépése egy mentás cukorszirup megalkotása. Ehhez egy lábasban 2:1 arányban tegyél cukrot és vizet, adj hozzá menta leveleket és kb. 15 perc alatt forrald sziruppá. Szűrd le és tedd félre kihűlni.

Extra tipp: ha Ez a mentás cukorszirup remek alapja lehet nyári frissítő limonádéknak is! Ha szeretitek, akkor érdemes akár 3-4-szeres mennyiséget is készíteni belőle.

1 lépésként a megtisztított epret tedd egy turmixba, add hozzá a szirup felét, és mixeld össze. Ha nem elég édes, akkor lehet még szirupot hozzá adni.

2. lépésként ezt az alapot érdemes legalább egy órára hűtőbe tenni, hogy még frissítőbb legyen.

3. lépés pedig a tálalás. Tálaláskor az eperpüréhez adj pezsgőt, keverd el, de már csak kanállal, hogy a buborékok egy része megmaradjon. A tányérban friss eperkarikákkal, pirított mandulával vagy kókusszal, tört habcsókal és mentalevéllel dísztsd a keveréket.

Ha az eperszezon végére még gyosrsan kipróbálnál néhány receptet, itt van egy extra krémes házi epres-kekszes fagyi recept, mely nem csak finom epres íze miatt, de a fagyi hűsítő hatása miatt is a család kedvence lesz! Ha valami epreset, de vegánt szeretnél készíteni figyelmedbe ajánlom a sütés nélküli vegán epertorta receptemet.

Ha pedig kedvet kaptál a pezsgős ételek készítéséhez nézd meg Youtube videómat, amelyben a pezsgő az eperkrémleves recept mellett pezsgős-gombás tagliatellét és ananászos-barackos pezsgő puncsot készítek el!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
eperkremleves_recept

Finom pezsgős eperkrémleves recept


  • Total Time: 10 perc
  • Adag: 2 1x

Description

Nyár elején az eperszezonban nem szabad kihagyni a kivételes epres desszerteket, ezért itt ez a pezsgős eperkrémleves recept, melyet nem csak gyorsan készíthetsz el, de egy új ízvilágba is betekintés nyerhetsz a pezsgő és eper kombinálásával.


Hozzávalók

Skála
  • 120 g cukor
  • 60 g víz
  • 15 db menta levél
  • 500 g eper
  • 1 dl rosé pezsgő
  • kókuszcsipsz
  • habcsók morzsa

Elkészítés

  1. Mentás cukorszirupot készítünk: egy lábasba 2:1 arányban cukrot és vizet teszünk.
  2. Adunk hozzá menta leveleket és kb. 15 perc alatt sziruppá forraljuk.
  3. A megtisztított epret egy turmixba tesszük.
  4. Hozzáadjuk a szirup felét és összemixeljük.
  5. Tálaláskor az eperpüréhez pezsgőt adunk és elkeverjük.
  6. A tányérban friss eperkarikákkal, pirított kókusszal, tört habcsókal és mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzések

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.

  • Prep Time: 10 perc
  • Category: Desszert
  • Módszer: főzés nélküli

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 428
  • Cukor: 73.4g
  • Só: 85.2mg
  • Zsír: 8g
  • Telített zsír: 6.2g
  • Telítettlen zsír: 1.8g
  • Szénhidrát: 89.3g
  • Rost: 6.9g
  • Fehérje: 3.7g

Kulcsszavak: eperkrémleves, pezsgős eperkrémleves, főzés nélküli eperkérmleves

A recept támogatója: Törley Pezsgőpincészet Kft.

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.