Expressz sonkás-sajtos vendégváró falatok

image002_mod.jpgHúsvét előtt és természetesen utána is a sonka és a vendégek vannak központban. Vannak a tervezett vendégek és vannak azok a vendégek, akik csak úgy beesnek, jó esetben legalább egy félórával az érkezés előtt megejtenek egy telefont, hogy jönnek. Ilyenkor kap az ember lánya frászt – legalább is én hajlamos vagyok rá – hogy mivel is kínálja meg őket. Engem legalábbis még úgy neveltek, hogy a vendégeket illik megetetni, megitatni. Erre mutatok most egy expressz megoldást, ami sütéssel együtt 20 perc, de hatásában olyan, mintha órákat töltöttél volna vele a konyhában 🙂 Jöhet a recept?

Nálam a leveles tészta (amit a közeli Lidl-ben is be tudok szerezni) ilyen esetekre a mentsváram. Hűtőben jó pár napig eláll, nem foglal nagy helyet, de ha szükség van rá, akkor 15 perc alatt megsül. Mutattam már nektek belőle kreatív állatokat reggelire, és a spárgát is tök jól be lehet vele tekerni, kisütni és kész is az egészséges házi snack. Most viszont jöjjön a húsvéti vendégváró villámgyors sonkás puffancs.

Gyors sonkás-sajtos falatok húsvétra

Ebben a receptben az a legjobb, hogy ha picit rákészülünk, akkor nem érhet bennünket meglepetés, mert csak a hűtőből elő kell kapni a pár hozzávalót, no meg a muffin sütőformánkat, mert abban készítve lesz ilyen klassz formája a négyzetes leveles tésztának. Ha pedig mégsem jönne váratlan vendég, akkor egy hétvégi reggelinek is tökéletes lesz.

A húsvét miatt egy kicsit én most felturbóztam ezt a receptet, és sima krémsajt helyett a vargányás-szarvasgombás krémsajtot választottam a Lidl-ben, és mennyire jót tett a végeredménynek… hmmm.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Chef select hűtött leveles tészta
  • 1 doboz/10 dkg Deluxe vargányás-szarvasgombás krémsajt
  • 10 dkg Deluxe szeletelt bacon mézzel
  • 10 dkg frissen reszelt Deluxe Grana Padano sajt
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál görög joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 kávéskanál reszelt torma
  • só, fehér bors
  • 2 evőkanál friss, aprított petrezselyem

Elkészítése:

  1. A muffin formákat olajjal kikenjük.
  2. A leveles tésztát egy pizzavágóval (vagy késsel) 12 (nagyjából) egyforma négyzetre vágjuk, és óvatosan belenyomkodjuk a muffin formába, hogy kis kosarakat kapjunk.
  3. A bacont apróra felkockázzuk és jól összekeverjük a sajtkrémmel. Minden kosárba teszünk 1 teáskanálnyit a masszából.
  4. A tojást felverjük, és megkenjük a tészta kilógó részeit.
  5. A sajtot lereszeljük, és minden kosárkába teszünk egy-egy nagy csipettel.
  6. 200°C-on 15 perc alatt alsó-felső sütésen aranybarnára sütjük.
  7. A joghurtból, majonézből, tormából és petrezselyemből mártogatóst készítünk a sonkás kosárhoz, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Önmagában elég laktató a sonkás puffancs, jót tesz neki, ha valamivel lehet könnyíteni.

Ha elkészítitek, és feltöltitek a képet Instagramra, akkor jelöljetek meg rajta engem (@smartablog) és a Lidl Magyarországot is (@lidlhu), mert nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a tiétek milyen lett! 🙂

Kellemes húsvéti készülődést!

A receptet a Lidl Magyarország szponzorálta.

Ezek is érdekelhetnek:

Húsvéti sonka pohárban tálalva Smarta konyhájából

Húsvétváró répatorta, nem csak nyulaknak

Vendégváró sonkás kiskifli

Egzotikus mangós tápiókapuding

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.