Igaz, hogy a Halloween nem egy klasszikus európai ünnep, de az elmúlt években egyre több tematikus buli épül rá, és egyre nagyobb divat az, hogy a gyerekek házról házra járnak édességért. Mi lenne, ha nem előrecsomagolt cukorkákkal várnánk a vendégeket, hanem gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul félelmetesen jó, rothadó zombi szemekkel? 😀 Már mutatom is a receptet!
Halloweeni finomságok
Halloweenkor a ronda és undi ételek aratják a legnagyobb sikert. Egyre több helyen, szinte már művészien készítik a levágott boszorkányujjra, vagy véres cafatokra emlékeztető „finomságokat”. Ha ennyire nem durvulnátok el, de jól jönne néhány party étel ötlet, akkor nézzétek meg félelmetesen jó halloweeni receptjeimet is. Ha pedig még nincs kész a töklámpás, akkor irány a töklámpás készítő videóm, mielőtt hozzáfogtok zombi szemeket készíteni!
Halloweeni ehető zombi szemek – sütemény
Ezt a süteményt, akár kisebb gyerkőccel is elkészíthetitek közösen, mert a lényeg, hogy ronda legyen! 😉
Zombi szemek Hozzávalók:
- 150 g liszt
- 125 g fehér csoki
- 30 g vaj
- 1 tojás
- 50 g cukor
- 1/4 tk só
- 1/2 tk vanília aroma
- 1/2 tk sütőpor
- piros és lila ételfesték
- 100 g porcukor
- 1 tk matcha tea por
- színes cukorkák
- barna és piros cukor dekortoll
- cukorka szemek
Zombi szemek elkészítés:
- A fehér csokit felaprítjuk és gőz fölött a vajjal megolvasztjuk, majd adunk hozzá annyi piros és lila étel színezéket, hogy erőteljesebb magenta színt kapjunk, majd félre tesszük, hogy picit hűljön.
- Robotgépben a cukrot és a tojást alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a csokit, valamint a vanília aromát és még egy kicsit összedolgozzuk.
- A csokis-cukros elegyre rászitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzá adjuk a sót és egy spatula segítségével összedolgozzuk.
- A masszát 4 órára hűtőbe tesszük.
- 2 tálat veszünk elő és a porcukrot félbe elosztva beleszitáljuk. Az egyikhez hozzá szitáljuk a matcha port is és elkeverjük.
- A megdermedt masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, meghempergetjük alaposan a porcukorba vagy a matchas porcukorba és egy sütőpapírra tesszük.
- 8 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
- A még meleg sütibe belenyomkodjuk a cukorkákat, majd kihűlés után dekoráljuk.
Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan készítettem én, akkor nézd meg ezt a videómat: