Az édességből soha sem elég, ugye? De így az ünnepek után, amikor bejglivel és mézeskaláccsal dugig ettük magunkat és a farmerünk is egy kicsit összement a mosásban, akkor kétszer is meggondoljuk, hogy mit együnk. Talán a legrosszabb, amikor kívánjuk az édeset, de egész nap kontrolláltan nemet mondunk rá, majd este 9-kor nem bírjuk tovább és betolunk egy tábla csokit. Hogy ennek elejét vegyük mutatok egy édesség receptet, amit a nap bármelyik szakában ehetünk, és nem kell, hogy rossz érzésünk legyen miatta.
Áfonyás-kókuszos chia puding
Hozzávalók (2 adag):
- 1 csésze fagyasztott áfonya
- 3 szem magozott datolya
- 1 tk vanília aroma
- 2 dl rizstej
- 4 evőkanál chia mag
- kókusz joghurt
- Friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsök
Elkészítés:
A fagyasztott áfonyát felolvasztjuk, a datolyával, a vanília aromával és a rizstejjel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a chia magot, elkeverjük, és poharakba töltjük. Néhány órára vagy akár egész éjszakára félretesszük, hogy megszívja a chia mag magát. Fogyasztás előtt kókusz joghurtot halmozunk a puding alapra és gyümölcsökkel díszítjük.
Fogyasszátok tízóraira, uzsonnára, de akár este vacsora után is ehettek belőle!
Még több tízórai ötletet a recept videóim között találsz.
Ezek is érdekelhetnek:
Gyömbéres sütőtökös muffin Smarta konyhájából