Egzotikus mangós tápiókapuding

Nálunk különlegesnek számít, de Afrikában és Ázsiában alapélelmiszer a manióka, amiből a tápióka gyöngy is készül. Magas keményítőtartalma és a hő hatására történő kocsonyásodása miatt széleskörűen lehet felhasználni, például liszt alternatíva is lehet. De most inkább azt mutatom meg, hogy hogyan készül a Távol-Keleten oly népszerű kókuszos tápíókapuding!

A tápiókapuding készítése semmivel sem bonyolultabb, mint egy hagyományos zacskós, főzős pudingnak, hiszen tejben, folyamatos kevergetés mellett kell felforralni a tápióka gyöngyöket és utána megvárni, hogy kihűljön.

Tápióka gyöngyöt szinte minden bioboltban, vagy a nagyobb üzletláncokban be lehet szerezni, nem túl drága, ráadásul nagyon sokáig elég egy zacskó. Egy dologra kell figyelni, hogy a tápiókának nagyon semleges az íze, így bőségesen adhatunk hozzá fűszereket, ízesítőket.

Mangós tápiókapuding

Hozzávalók (2 személyre):

  • 400 ml kókusztej (1 db konzerv)
  • 3 evőkanál tápióka gyöngy
  • 1 kávéskanál kardamom
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd belseje

A mangózseléhez:

  • 2 db érett mangó
  • 4 levél menta
  • 2 evőkanál agave szirup (vagy méz)
  • 2 teáskanál agar agar

Díszítéshez: kókusz chips és aprított pisztácia

A kókusztejbe beletesszük a tápióka gyöngyöt, a kardamomot, a vaníliát és a citrom reszelt héját, elkeverjük és 5 percig pihentetjük mielőtt elkezdjük nagyon alacsony hőmérsékleten melegíteni. Időnként megkeverjük, és körülbelül 10-12 perc felforraljuk. Amikor elkezd gyöngyözni, akkor még 2 percig forraljuk, de ekkor már folyamatosan kevergetjük.

Levesszük a tűzről, és lefedve félretesszük, megvárjuk, hogy kihűljön.

A mangózseléhez 1 mangót felkockázunk, és 4 mentalevéllel leturmixoljuk, majd egy lábasban az agavesziruppal és az agar agarral összemelegítjuk folyamatos kevergetés mellett, hogy zselés állagot kapjunk, majd ezt is félretesszük kihűlni.

Amikor más mind a tápiókapuding, mind a mangózselé szobahőmérsékletű, összeállítjuk a poharakat:

alulra megy a mangózselé, ráhalmozzuk a tápióka pudingot, a tetejére friss mangó kockákat, kókuszchipset és aprított pisztáciát szórunk.

Ha kíváncsi vagy, hogy gyakorlatban hogyan készítettem én el, akkor nézd meg ezt a videómat:

További desszert videókért látogasd meg a YouTube csatornámat és iratkozz is fel, mert minden héten új videóval készülök!

Ezek is érdekelhetnek:

Házi diós-banános granola Smarta konyhájából

Áfonyás chia puding – mindenmentes finomság

Vegán gránátalma torta

Sütés nélküli sajttorta pohárkrémek Smarta konyhájából

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

paradicsomos-cukkini

Paradicsomos cukkini egytál

Minden évben próbálom minél változatosabban ültetni a zöldségeket és a gyümölcsöket a kertemben, hogy a receptekhez tényleg friss és szezonális alapanyagokat használhassak. Természetesen fűszernövényekből sincsen

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.