Felüdülés volt újra kimozdulni, és a belváros nyüzsgésének ölelésében vacsorázni a barátnőkkel. A covid lezárások nem csak a mi szociális kapcsolatainkat nyirbálták meg, de az étterem piacot is rosszul érintette. De szerencsére egyre több hely tudott újra kinyitni, mi pedig újra élvezhetjük az étterembe járást – csajos módon. Az idei első, közös éttermi kiruccanásunk az Andrássy úti Hoppá! Bistroba vezetett, ahol megkóstoltunk mindent, amit csak tudtunk, és élveztük, hogy végre megint lehet fotózni, enni és beszélgetni.
Hoppá! Bistro, ahol jó (l)enni
Nem tudom, hogy a viszontlátás öröme, a dobozok helyett a csodálatosan tálalt tányérokból való evés varázslata, vagy a minőségi alapanyagokból készült, fantasztikusan finom ételek tették-e, de fantasztikus estét töltöttünk Szotyi Creation Beával és Városi Konyha Vikivel a Hoppá! Bistroban.
Szerintem utoljára is ebben a formációban 2019 őszén töltöttünk el egy hasonlóan hosszú estét szintén a Hoppá! Bistroban, ami akkor tájt nyitott. Azóta is emlegetjük azt a paprikáscsirkét, aminél finomabbat azóta sem ettünk. Sajnos a séf nem adja ki a titkot, de a jó hír az, hogy az állandó kínálatban továbbra is megtalálható.
Főétel szempontjából most viszont elcsábított bennünket a táblás ajánlat, így a csirkepaprikás kimaradt, de most is jól választottunk. Na, de ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük az előételeknél.
Előételek a Hoppá! Bistro-ban
Hárman két előételen osztoztunk meg, tudván, hogy a fő ételnek és a desszertnek bőven kell helyet hagyni. Bea azonnal lecsapott a marhatatárra, mert a családból csak ő imádja, és a karantén alatt pedig nem igazán jutott hozzá. Nem csalódott. De nem csak az ízek voltak fantasztikusan megkomponálva – az alatta lévő zöldfűszeres olajjal és tintahalas fekete majonézzel, valamint a tetején lévő friss, roppanós zöldségekkel pazar volt – de a tálalása is szemet gyönyörködtető.
A másik előételünk szintén az állandó kínálatból a kacsamáj parfé volt, kaláccsal, szintén extravagáns módon találva.
És itt kezdődött a fotózós kálváriánk, hiszen jó gasztrobloggerek módjára mindent meg kell örökítenünk 🙂 Szerencsére egymás között nem kellett elnézést kérnünk, hogy még nem lehet enni, mert nincsen minden szögből és módon rögzítve az étel. Szerencsére a Hoppá! Bistro a kiváló konyhája és az elhelyezkedése ellenére, elég könnyed hely ahhoz, hogy ne érezzük magunk feszengve, hogy nem csak eszünk, hanem csacsogunk és fotózunk is.
Angus marha, olasz tészta és tengeri hal
A főételeknél Bea maradt a marhánál, csak jelen esetben steak formájában, medium rare módon. Ez a fogás is tökéletes volt. A megfelelő sütési idő és hőmérséklet mellett az alapanyag minősége is nagyban meghatározta a végeredményt, ami ebben az esetben is kiváló volt.
Viki (nem) meglepő módon a pesto-s tésztára ment rá. Hiába tart tésztás workshopokat és készíti minden héten az olasz házi tésztát, nem tudja megunni. Szakmai szemmel nézve sem tudott belekötni ebbe az pasta kreációba, hiszen a házi tészta al dente volt, a pesto friss és zamatos, a peccorino sajt pedig érett és pikáns, pont olyan, ahogy Olaszországban is tálalnák.
Én egy nyári fogást választottam, tőkehalat zöldborsó variációkkal. Igazi, könnyed fogás melegebb napokra, amelyben a zöldborsó három módon is megjelent: párolt cukorborsó, lágy zöldborsó hab és pikáns zöldborsó zselé formájában.
A pincér a rendelésnél kedvesen felhívta a figyelmemet, hogy a köretnek egy része hideg lesz, de ez így normális, nem pedig kihűlve szervírozzák. Persze a lányokkal ezen jót kuncogtunk, hiszen tudtuk, hogy amire mind a három fogást, minden szögből befotózzuk, addigra a köret másik része is ki fog hűlni. De ehhez már hozzászoktunk, hogy a gasztroblogger munka közben ritkán eszik meleg ételt 😀
Hoppá! Hárman négy desszertet!
Kár is tagadni, mind a hárman imádjuk a desszerteket, ami azonnal ki is derül, ha valaki ránéz az Instagram oldalainkra. Így aztán az előételnél „megspórolt” fogást desszertbe „öltük”, mert nem tudtunk választani. Viszont utólag ez bölcs döntésnek bizonyult, mert mind a négy desszert maga volt a menyország.
Itt már kevésbé tudnám definiálni, hogy ki mit evett, mert az utolsó flatlay fotó után gondolkodás nélkül ettünk bele az összes desszertbe. A créme brülée naranccsal megbolondítva fenomenális, a brownie tökéletes állagát és ízét a karamell szósz teszi teljessé, a túrógombóc könnyed és gyümölcsös, a csokoládé névre hallgató desszert pedig maga az addiktív élvezet – a csillámpor rajta pedig már csak a hab a tortán 😀
Így utólag sem tudnám letenni egyik mellé sem a voksomat, mert mindegyik tökéletes volt. Ha legközelebb megyünk, szerintem megint legalább 2 desszertet fogok kérni (pssszt! 😀 )
Nem csoda, hogy ennyi finom étel, közel 300 ételfotó, és a nagyszerű társaság mellett úgy elrepült a délután a Hoppá! Bistro-ban, hogy csak azt vettük észre, hogy ránk sötétedett, és a pincérek meggyújtották az asztalon a gyertyákat.
Jó szívvel ajánljuk mind a hárman a Hoppá! Bistro-t. Élvezzétek ki, hogy újra lehet menni étterembe, és támogassuk együtt a vendéglátóhelyeket azzal, hogy beülünk, és eltöltünk egy kellemes estét vagy délutánt akár a párunkkal, akár a barátokkal, barátnőkkel!
Cím: Budapest, VI. ker. Andrássy út 34.