Description
Készítd el ezt az egyszerű málnatortát akár Valentin napra, szülinapra, vagy csak úgy, ha imádod a málnát és a pezsgőt!
Hozzávalók
Skála
Tésztához:
- 325 g málnapüré
- 170 g durumliszt
- 40 g mandulaliszt
- 130 g cukor
- 1 tk sütőpor
- ¼ tk szódabikarbóna
- ¼ tk só
- 65 g olaj
- 1 tk pezsgő
Krémhez:
- 150 ml tejszín
- 100 g mascarpone
- 30 g porcukor
- 1 csipet só
- 100 ml Törley Excellence Rosé pezsgő
Elkészítés
- A málnapürét beletesszük egy edénybe, hozzá adjuk átszitált durumlisztet, a mandulalisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az olajat és a pezsgőt és alaposan elkeverjük.
- Egy 16 cm-es tortaformát kikenünk olajjal és beleöntjük a tésztát.
- 170°C-ra előmelegített sütöben (alsó-felső sütés) 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.
- Hűtőrácson 10 percig pihentetjük, majd óvatosan kivesszük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
- A pezsgőt beleöntjük egy lábasba és közepes hőmérsékleten elforraljuk a felét. Félre tesszük és megvárjuk, hogy ez is teljesen kihűljön.
- Egy keverőtálban robotgép segítségével a hideg tejszínből sűrű krémet készítünk (kb.2 perc alatt), majd hozzá adjuk a mascarponét, a porcukrot és pezsgő koncentrátumot és fokozatosan növelve a sebességet krémmé verjük.
- A krémet ráhalmozzuk a tésztára, elegyengetjük. Ízlés szerint dekoráljuk, fagyasztott málnaszemekkel, liofilizált vörösáfonyporral, menta levéllel, virágokkal.
Megjegyzések
A megadott tápérték adatok tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától.
A virág dekoráció nem ehető, csupán díszítő elem. Fogyasztás előtt távolítsuk el!
- Prep Time: 15
- Cook Time: 60
- Category: Desszert
- Módszer: Sütés
Tápértékek
- Adag: 1 szelet
- Kalória: 398 kcal
- Cukor: 23,1 g
- Só: 68,6 mg
- Zsír: 21,6 g
- Telített zsír: 9 g
- Telítettlen zsír: 12,6 g
- Szénhidrát: 42,3 g
- Rost: 3,6 g
- Fehérje: 4,9 g
- Koleszterin: 36,8 mg