Description
Készítd el ezt az egyszerű málnatortát akár Valentin napra, szülinapra, vagy csak úgy, ha imádod a málnát és a pezsgőt!
Hozzávalók
						Skála
						
					
					
			Tésztához:
- 325 g málnapüré
 - 170 g durumliszt
 - 40 g mandulaliszt
 - 130 g cukor
 - 1 tk sütőpor
 - ¼ tk szódabikarbóna
 - ¼ tk só
 - 65 g olaj
 - 1 tk pezsgő
 
Krémhez:
- 150 ml tejszín
 - 100 g mascarpone
 - 30 g porcukor
 - 1 csipet só
 - 100 ml Törley Excellence Rosé pezsgő
 
Elkészítés
- A málnapürét beletesszük egy edénybe, hozzá adjuk átszitált durumlisztet, a mandulalisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az olajat és a pezsgőt és alaposan elkeverjük.
 - Egy 16 cm-es tortaformát kikenünk olajjal és beleöntjük a tésztát.
 - 170°C-ra előmelegített sütöben (alsó-felső sütés) 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.
 - Hűtőrácson 10 percig pihentetjük, majd óvatosan kivesszük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
 - A pezsgőt beleöntjük egy lábasba és közepes hőmérsékleten elforraljuk a felét. Félre tesszük és megvárjuk, hogy ez is teljesen kihűljön.
 - Egy keverőtálban robotgép segítségével a hideg tejszínből sűrű krémet készítünk (kb.2 perc alatt), majd hozzá adjuk a mascarponét, a porcukrot és pezsgő koncentrátumot és fokozatosan növelve a sebességet krémmé verjük.
 - A krémet ráhalmozzuk a tésztára, elegyengetjük. Ízlés szerint dekoráljuk, fagyasztott málnaszemekkel, liofilizált vörösáfonyporral, menta levéllel, virágokkal.
 
Megjegyzések
A megadott tápérték adatok tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától.
A virág dekoráció nem ehető, csupán díszítő elem. Fogyasztás előtt távolítsuk el!
- Prep Time: 15
 - Cook Time: 60
 - Category: Desszert
 - Method: Sütés
 
Tápértékek
- Serving Size: 1 szelet
 - Calories: 398 kcal
 - Sugar: 23,1 g
 - Sodium: 68,6 mg
 - Fat: 21,6 g
 - Saturated Fat: 9 g
 - Unsaturated Fat: 12,6 g
 - Carbohydrates: 42,3 g
 - Fiber: 3,6 g
 - Protein: 4,9 g
 - Cholesterol: 36,8 mg