Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
mascarpones-malnatorta

Málnatorta mascarponés pezsgőkrémmel


  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 1 hour 15 minutes
  • Adag: 8 szelet 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Készítd el ezt az egyszerű málnatortát akár Valentin napra, szülinapra, vagy csak úgy, ha imádod a málnát és a pezsgőt!


Hozzávalók

Skála

Tésztához:

  • 325 g málnapüré
  •           170 g durumliszt
  • 40 g mandulaliszt
  • 130 g cukor
  •  1 tk sütőpor
  • ¼ tk szódabikarbóna
  •  ¼ tk só
  • 65 g olaj
  • 1 tk pezsgő

Krémhez:

  •          150 ml tejszín
  • 100 g mascarpone
  • 30 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 100 ml Törley Excellence Rosé pezsgő

Elkészítés

  1. A málnapürét beletesszük egy edénybe, hozzá adjuk átszitált durumlisztet, a mandulalisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az olajat és a pezsgőt és alaposan elkeverjük.
  2. Egy 16 cm-es tortaformát kikenünk olajjal és beleöntjük a tésztát.
  3. 170°C-ra előmelegített sütöben (alsó-felső sütés) 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.
  4. Hűtőrácson 10 percig pihentetjük, majd óvatosan kivesszük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
  5. A pezsgőt beleöntjük egy lábasba és közepes hőmérsékleten elforraljuk a felét. Félre tesszük és megvárjuk, hogy ez is teljesen kihűljön.
  6. Egy keverőtálban robotgép segítségével a hideg tejszínből sűrű krémet készítünk (kb.2 perc alatt), majd hozzá adjuk a mascarponét, a porcukrot és pezsgő koncentrátumot és fokozatosan növelve a sebességet krémmé verjük.
  7. A krémet ráhalmozzuk a tésztára, elegyengetjük. Ízlés szerint dekoráljuk, fagyasztott málnaszemekkel, liofilizált vörösáfonyporral, menta levéllel, virágokkal.

Megjegyzések

A megadott tápérték adatok tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától.

A virág dekoráció nem ehető, csupán díszítő elem. Fogyasztás előtt távolítsuk el!

  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 60
  • Category: Desszert
  • Módszer: Sütés

Tápértékek

  • Adag: 1 szelet
  • Kalória: 398 kcal
  • Cukor: 23,1 g
  • Só: 68,6 mg
  • Zsír: 21,6 g
  • Telített zsír: 9 g
  • Telítettlen zsír: 12,6 g
  • Szénhidrát: 42,3 g
  • Rost: 3,6 g
  • Fehérje: 4,9 g
  • Koleszterin: 36,8 mg

Kulcsszavak: málnatorta, mascarponés málnatorta

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.