Description
Nincs is finomabb nyáron, mint egy jó kis házi fagyi recept. Júniusban az epres receptek kibővítésére tökéletes választás ez a kekszes fagyigép recept, mely ráadásul még lágy krémes is.
Hozzávalók
Skála
- 350 g eper
- 350 ml 30%-os tejszín
- 100 ml 10%-os tejszín
- 100 g porcukor
- 10 db babapiskóta
Elkészítés
- A turmixba először belerakjuk az epret.
- Hozááadjuk a porcukrot és a két féle zsírtartalmú tejszínt.
- Összeturmixoljuk őket.
- Berakjuk a kapott mixet a hűtőbe, hogy összeálljanak az ízek.
- Beleöntjük a fagyi készítő gépbe a mixet.
- Amikor elkezd összesűrösödni a massza hozzáadjuk az apróra vágott babapiskótát.
Megjegyzések
Az elkészítési idő a fagyi gép telejsítményének függvényében változhat.
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.
- Prep Time: 30 perc
- Előkészítési idő: 10 perc
- Category: Desszert
- Módszer: főzés nélküli
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 180 kcal
- Cukor: 7.1 g
- Só: 90 mg
- Zsír: 6.1 g
- Telített zsír: 2.9 g
- Telítettlen zsír: 3.2 g
- Szénhidrát: 28.5 g
- Rost: 0.4 g
- Fehérje: 3.5 g
- Koleszterin: 72.9 mg
Kulcsszavak: eperfagyi, házi eperfagyi