Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
epres-kekszes-fagyi-recept

Extra krémes házi epres-kekszes fagyi recept


  • Total Time: 40 perc
  • Adag: 18 gombóc 1x

Description

Nincs is finomabb nyáron, mint egy jó kis házi fagyi recept. Júniusban az epres receptek kibővítésére tökéletes választás ez a kekszes fagyigép recept, mely ráadásul még lágy krémes is.


Hozzávalók

Skála
  • 350 g eper
  • 350 ml 30%-os tejszín
  • 100 ml 10%-os tejszín
  • 100 g porcukor
  • 10 db babapiskóta

Elkészítés

  1. A turmixba először belerakjuk az epret.
  2. Hozááadjuk a porcukrot és a két féle zsírtartalmú tejszínt.
  3. Összeturmixoljuk őket.
  4. Berakjuk a kapott mixet a hűtőbe, hogy összeálljanak az ízek.
  5. Beleöntjük a fagyi készítő gépbe a mixet.
  6. Amikor elkezd összesűrösödni a massza hozzáadjuk az apróra vágott babapiskótát.

Megjegyzések

Az elkészítési idő a fagyi gép telejsítményének függvényében változhat.

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.

  • Prep Time: 30 perc
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Category: Desszert
  • Módszer: főzés nélküli

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 180 kcal
  • Cukor: 7.1 g
  • Só: 90 mg
  • Zsír: 6.1 g
  • Telített zsír: 2.9 g
  • Telítettlen zsír: 3.2 g
  • Szénhidrát: 28.5 g
  • Rost: 0.4 g
  • Fehérje: 3.5 g
  • Koleszterin: 72.9 mg

Kulcsszavak: eperfagyi, házi eperfagyi

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.