Hozzávalók
Skála
- 6 db főtt tojás
- 1 db újhagyma
- 1/2 zellerszár
- 1 nagy marék retekcsíra
- 3 ek görög joghurt
- 1 ek majonéz
- 1/2 tk mustár
- 1/2 kk só
- 1/2 kk fehérbors
- 1 kk kurkuma
- Díszítéshez tetszőleges mikronövény (pl. vöröskáposzta)
Elkészítés
A tojásokat 6 perc alatt közepesen keményre főzzük, megtisztítjuk és apróra vágjuk.
Az újhagymát és a zellert vékonyra felvágjuk, és a retekcsírával együtt hozzátesszük a tojásokhoz.
Egy másik tálban a joghurtot majonézzel, mustárral és a fűszerekkel kikeverjük.
Az öntet mehet a tojásos tálba és alaposan összeforgatjuk.
Megjegyzések
Hűtőben maximum 2 napig tárolhajuk!
- Prep Time: 30
- Cook Time: 6
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 177
- Cukor: 2,4 g
- Só: 436 mg
- Zsír: 12,3 g
- Telített zsír: 3,7 g
- Telítettlen zsír: 8,6 g
- Szénhidrát: 2,6 g
- Rost: 0,2 g
- Fehérje: 12,8 g
- Koleszterin: 177
Kulcsszavak: tojáskrém