Description
Mind a pénztárcádnak, mind a környezetednek jót teszel, ha házilag készítesz rizstejszínt, amelyet bátran használhatsz levesek, mártások, főzelékek krémesítésére, sűrítésére.
Hozzávalók
Skála
- 80 g kerekszemű rizs
- 320 ml szűrt víz főzéshez
- 150–250 ml víz turmixolához
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál só
Elkészítés
- A rizst négyszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
- Beletesszük egy turmixba, adunk hozzá 100 ml vizet, kókuszzsírt, a citromlevet, a sót és kb. 2-3 percig turmixoljuk, amíg homogén állagú lesz.
- Ízlés szerint még 1-2 dl vizet adunk hozzá, összeturmixoljuk, hogy elérje a kívánt sűrűséget.
- Hűtőben 10 napig tárolhatjuk.
Megjegyzések
Kb. 5-6 dl rizstejszínt kapunk, a tápanyag értékek kb. 1 dl -re vonatkoznak.
- Prep Time: 10
- Cook Time: 40
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 106 kcal
- Cukor: 0 g
- Só: 465 mg
- Zsír: 5,5 g
- Telített zsír: 4,5 g
- Telítettlen zsír: 1 g
- Szénhidrát: 12,7 g
- Fehérje: 1 g
- Koleszterin: 0 g
Kulcsszavak: rizstejszín