Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
sabayone-recept

Pezsgős málnás pohárkrém


  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 13 minutes
  • Adag: 1 1x

Description

Málnás pohárkrém – látványos, könnyű desszert, amelyet akár egyszemélyre is elkészíthetsz!


Hozzávalók

Skála
  • 1 db tojássárgája
  • 15 g cukor
  • 20 g Törley Excellence Sárgamuskotály pezsgő
  • 1 pici csipet só

Elkészítés

  1. Előveszünk egy kisebb fazekat és keresünk egy olyan hőálló üvegedényt, amely méretében illik rá, mert gőz felett készítjük el a krémet.
  2. Egy adag vizet felteszünk forrni, és amikor már gyöngyözik, akkor az üvegedénybe beletesszük a tojássárgáját, a cukrot a pezsgőt és a sót, elkeverjük, és rátesszük egy lábásra, amelyben már forr a víz.
  3. Folyamatos kevergetés mellett kb. 6-7 perc alatt krémet főzünk belőle.
  4. Amikor elkezd érezhetően besűrűsödni, akkor készen is vagyunk.
  5. Egy pohárba málnát teszünk, rászedjük a meleg krémet, és ízlés szerint a tetejére aprított pisztáciát szórunk.
  6. Egy másik pohárba jöhet még pezsgő és el is készültünk a kényeztető egyszemélyes desszerttel is. 

Megjegyzések

Azért fontos, hogy gőz felett és ne direkt hőn készítsük és folyamatosan keverjük, mert nem cukros rántottát szeretnénk.

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek, amelyek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok függvényében.

  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 8
  • Category: Desszert

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 166 kcal
  • Cukor: 18,4 g
  • Só: 165 mg
  • Zsír: 4,8 g
  • Telített zsír: 1,6 g
  • Telítettlen zsír: 3,2 g
  • Szénhidrát: 23,1 g
  • Rost: 2,6 g
  • Fehérje: 3,2 g
  • Koleszterin: 184,5 mg

Kulcsszavak: málnás pohárkrém

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.