Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pezsgos-tagliatelle

Pezsgős-gombás tagliatelle


  • Total Time: 30 perc
  • Adag: 2 1x

Description

A pezsgős-gombás tagliatelle akár önmagában is egy tökéletes nyári vacsora, hiszen a száraz pezsgőnek csak egy kis része kerül bele az ételbe, a nagyobbik fele pedig tökéletes kísérője ennek az ételnek.


Hozzávalók

Skála
  • 250 g tagliatelle
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kk chili pehely
  • 1 tk friss borsikafű
  • 250 g csiperkegomba
  • Só, bors
  • 100 ml pezsgő
  • 150 ml tejszín
  • 60 g reszelt parmezán

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban vizet forralunk és megfőzzük a tésztát.
  2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, amikor már elég meleg hozzáadjuk a vajat.

  3. Ha felolvadt a vaj beletesszük a felkockázott hagymát, chili pelyhet, friss borsika füvet és összepároljuk.

  4. Amikor illatos az alap, hozzátesszük a felszeletelt gombát és megpirtítjuk.

  5. Utána hozzáöntjük a pezsgőt, és ezzel addig forraljuk, amíg kb. a felére csökken a lé mennyisége.

  6. Alacsony hőmérsékletre kapcsoljuk, és adunk hozzá tejszínt és reszelt parmezánt.

  7.  Sóval és borssal ízesítjük.

  8. Amikor elolvadt a sajt összekeverjük a kifőtt tésztával.

  9. A tészta főzővizéből folyamatosan addig adunk hozzá, amíg krémes állagú lesz a tészta.

  10. Tálaláskor parmezzánt reszelünk rá, és friss borsikafűvel díszítjük.

     

Megjegyzések

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.

  • Prep Time: 20 perc
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Category: ebéd

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 994
  • Cukor: 5.4g
  • Só: 726.4mg
  • Zsír: 33.6g
  • Telített zsír: 16.7g
  • Telítettlen zsír: 16.9g
  • Szénhidrát: 107.1g
  • Rost: 4.9g
  • Fehérje: 33.6g
  • Koleszterin: 63.1mg

Kulcsszavak: tagliatelle, pezsgő, gomba

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.