Description
A pezsgős-gombás tagliatelle akár önmagában is egy tökéletes nyári vacsora, hiszen a száraz pezsgőnek csak egy kis része kerül bele az ételbe, a nagyobbik fele pedig tökéletes kísérője ennek az ételnek.
Hozzávalók
- 250 g tagliatelle
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 kk chili pehely
- 1 tk friss borsikafű
- 250 g csiperkegomba
- Só, bors
- 100 ml pezsgő
- 150 ml tejszín
- 60 g reszelt parmezán
Elkészítés
- Egy nagyobb lábasban vizet forralunk és megfőzzük a tésztát.
-
Egy serpenyőben olajat melegítünk, amikor már elég meleg hozzáadjuk a vajat.
-
Ha felolvadt a vaj beletesszük a felkockázott hagymát, chili pelyhet, friss borsika füvet és összepároljuk.
-
Amikor illatos az alap, hozzátesszük a felszeletelt gombát és megpirtítjuk.
-
Utána hozzáöntjük a pezsgőt, és ezzel addig forraljuk, amíg kb. a felére csökken a lé mennyisége.
-
Alacsony hőmérsékletre kapcsoljuk, és adunk hozzá tejszínt és reszelt parmezánt.
-
Sóval és borssal ízesítjük.
-
Amikor elolvadt a sajt összekeverjük a kifőtt tésztával.
-
A tészta főzővizéből folyamatosan addig adunk hozzá, amíg krémes állagú lesz a tészta.
-
Tálaláskor parmezzánt reszelünk rá, és friss borsikafűvel díszítjük.
Megjegyzések
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.
- Prep Time: 20 perc
- Előkészítési idő: 10 perc
- Category: ebéd
Tápértékek
- Serving Size: 1
- Calories: 994
- Sugar: 5.4g
- Sodium: 726.4mg
- Fat: 33.6g
- Saturated Fat: 16.7g
- Unsaturated Fat: 16.9g
- Carbohydrates: 107.1g
- Fiber: 4.9g
- Protein: 33.6g
- Cholesterol: 63.1mg