Description
Friss, zsenge és ráadásul gyorsan, könnyen elkészíthető bármelyik évszakban!
Hozzávalók
Skála
- 250 g zöldborsó
- 1 ek csicseriborsóliszt
- 3 dl zabtej
- 1 tk zöldségleves alap
- 1/2 tk szárított menta
- 1 marék zöldborsócsíra
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 tk só
- 1/2 kk bors
Dekorációnak:
- párolt zöldborsó
- fenyőmag
- zöldborsócsíra
- citromos olívaolaj
Elkészítés
- Egy lábasba olajat melegítünk, és a kiengedett borsó kb. 10 perc alatt közepes hőmérsékleten megpároljuk, időnként megkeverjük. A párolt borsóból félreteszünk 2 evőkanállal.
- Teszünk a borsóhoz 1 evőkanál csicseriborsólisztet, átforgatjuk vele.
- Felöntjük zabtejjel, elkeverjük adunk hozzá a zöldségleves keveréket és szárított mentát, sózzum, borsozzk és 5 perc alatt összefőzzük.
- A borsóleves alapot beleöntjük egy turmixba, hozzátesszük a zöldborsócsírát, hozzáreszeljük a bio citrom héját és hozzáadjuk a fél citrom levét, majd és krémesre turmixoljuk.
- Tálaláskor citromos olívaolajjal, pirított fenyőmaggal, párolt borsóval és friss borsócsírával díszítjük.
Megjegyzések
A feltüntetett tápérték adatok csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek.
- Prep Time: 5
- Cook Time: 15
- Category: Leves
- Módszer: Főzés
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 308 kcal
- Cukor: 11,8 g
- Só: 520 mg
- Zsír: 11,5 g
- Telített zsír: 1,5 g
- Telítettlen zsír: 10 g
- Szénhidrát: 41,3 g
- Rost: 8 g
- Fehérje: 13,3 g
- Koleszterin: 0 mg
Kulcsszavak: zöldborsókrémleves