Description
Friss, zsenge és ráadásul gyorsan, könnyen elkészíthető bármelyik évszakban!
Hozzávalók
						Skála
						
					
					
			- 250 g zöldborsó
 - 1 ek csicseriborsóliszt
 - 3 dl zabtej
 - 1 tk zöldségleves alap
 - 1/2 tk szárított menta
 - 1 marék zöldborsócsíra
 - 1 citrom reszelt héja
 - 1/2 citrom leve
 - 1 ek olívaolaj
 - 1/2 tk só
 - 1/2 kk bors
 
Dekorációnak:
- párolt zöldborsó
 - fenyőmag
 - zöldborsócsíra
 - citromos olívaolaj
 
Elkészítés
- Egy lábasba olajat melegítünk, és a kiengedett borsó kb. 10 perc alatt közepes hőmérsékleten megpároljuk, időnként megkeverjük. A párolt borsóból félreteszünk 2 evőkanállal.
 - Teszünk a borsóhoz 1 evőkanál csicseriborsólisztet, átforgatjuk vele.
 - Felöntjük zabtejjel, elkeverjük adunk hozzá a zöldségleves keveréket és szárított mentát, sózzum, borsozzk és 5 perc alatt összefőzzük.
 - A borsóleves alapot beleöntjük egy turmixba, hozzátesszük a zöldborsócsírát, hozzáreszeljük a bio citrom héját és hozzáadjuk a fél citrom levét, majd és krémesre turmixoljuk.
 - Tálaláskor citromos olívaolajjal, pirított fenyőmaggal, párolt borsóval és friss borsócsírával díszítjük.
 
Megjegyzések
A feltüntetett tápérték adatok csak tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek eltérhetnek.
- Prep Time: 5
 - Cook Time: 15
 - Category: Leves
 - Method: Főzés
 
Tápértékek
- Serving Size: 1
 - Calories: 308 kcal
 - Sugar: 11,8 g
 - Sodium: 520 mg
 - Fat: 11,5 g
 - Saturated Fat: 1,5 g
 - Unsaturated Fat: 10 g
 - Carbohydrates: 41,3 g
 - Fiber: 8 g
 - Protein: 13,3 g
 - Cholesterol: 0 mg