Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
galette-egyszeruen

Fahéjas almás galette


  • Total Time: 45 minutes
  • Adag: 8 1x

Description

Mennyei fahéjas almás galette recept lépésről-lépésre, amit nagyon gyorsan elkészíthetsz. Sőt a galettét variálhatod más töltelékkel is!


Hozzávalók

Skála

1 adag pite tésztához:

  •  195 g liszt
  • 1 ek porcukor
  •  ½ kk só
  •  100 g hideg vaj
  •  1 nagy tojás sárgája
  • 3 ek hideg víz

A töltelékhez:

  • 2 db zöld alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek fahéj
  • 2 ek juharszirup
  • 25 g sós vaj
  • egy marék dió
  • 2 ek cukor

Elkészítés

Tészta

  1. Szétválasztjuk a tojást. A tojássárgájához hozzáadunk 2 evőkanál vizet, ezt elkeverjük és félretesszük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a sót, és ezt átszitáljuk.
  3. Ehhez hozzátesszük a vajat és kézzel elkezdjük összedolgozni.
  4. Ha morzsás állagú a tészta hozzáadjuk a vizes tojássárgát.
  5. Ha összeállt a tészta becsomagoljuk egy folpakba és fél órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:

  1. Egy edénybe beletesszük a sós vajat, a juharszirupot és a fahéjat. Egy bio citrom héját hozzáreszeljük és összemelegítjük őket addig, amíg a vaj fel nem olvad.
  2. Az almát négybe vágjuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
  3. 2-3 mm-re nyújtjuk ki a tésztát, majd rátesszük a sütőlapra.
  4. Koncentrikus körben elkezdjük ráhalmozni az almát a tészta szélétől 3-4cm-re. Az első kör végeztével a kisebb almaszeleteket a tészta közepére, második sorként helyezzük fel.
  5. Behajtuk a tészta széleit ügyelve arra, hogy ne törjön meg a tészta.
  6. Leecseteljük az almákat a juharszirupos krémmel. A megmaradt tojásfehérjéhez adjunk egy kevés tejet, és ezzel a keverékkel ecseteljük körbe a tésztát.
  7. Egy marék feldarabolt dióhoz egy kis cukrot adunk, és ezzel megszórjuk a tészta szélét.
  8. 190 fokra kb. 30 percre sütőbe rakjuk.

Megjegyzések

A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.

  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 30
  • Category: Desszert
  • Módszer: Sütés

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 292 kcal
  • Cukor: 15.3 g
  • Só: 171 mg
  • Zsír: 14.9 g
  • Telített zsír: 14.9 g
  • Trans Fat: 0.1 g
  • Szénhidrát: 38 g
  • Rost: 3.1 g
  • Fehérje: 3.6 g
  • Koleszterin: 57.2 mg

Kulcsszavak: almás galette, almás pite

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.