Description
Könnyen és egyszerűen készíthetünk mandulavajat akár házilag is.
Hozzávalók
Skála
- 300 g nyers mandula
- 1 csipet Himalája só
Elkészítés
- A nyers mandulát 130 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
- 3 percre félretesszük, hűlni, majd mehet a késes aprítóba.
- A készülék teljesítményétől függően 8-15 perc alatt vajat készítünk, szükség esetén többször megállunk és a tartály oldaláról visszakanalazzuk a mandulát.
Megjegyzések
Üvegben, hűtőben 2 hónapig tárolhatjuk.
A tápanyag adatok csak tájékoztató jellegűek!
- Prep Time: 10 perc
- Cook Time: 20 perc
- Category: Alapanyag
Tápértékek
- Adag: 100 g
- Kalória: 579
- Cukor: 4,4 g
- Só: 4 mg
- Zsír: 49,9 g
- Telített zsír: 3,8 g
- Telítettlen zsír: 46,1 g
- Szénhidrát: 9,1 g
- Rost: 12,5 g
- Fehérje: 21,2 g
- Koleszterin: 0 mg
Kulcsszavak: mandulavaj