Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
mandulavaj-hazilag

Házi mandulavaj


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 30 perc
  • Yield: 1
  • Diet: Vegan

Description

Könnyen és egyszerűen készíthetünk mandulavajat akár házilag is. 


Hozzávalók

Skála
  • 300 g nyers mandula
  • 1 csipet Himalája só


Elkészítés

  1. A nyers mandulát 130 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
  2. 3 percre félretesszük, hűlni, majd mehet a késes aprítóba.
  3. A készülék teljesítményétől függően 8-15 perc alatt vajat készítünk, szükség esetén többször megállunk és a tartály oldaláról visszakanalazzuk a mandulát.

Megjegyzések

Üvegben, hűtőben 2 hónapig tárolhatjuk.

A tápanyag adatok csak tájékoztató jellegűek! 

  • Prep Time: 10 perc
  • Cook Time: 20 perc
  • Category: Alapanyag

Tápértékek

  • Serving Size: 100 g
  • Calories: 579
  • Sugar: 4,4 g
  • Sodium: 4 mg
  • Fat: 49,9 g
  • Saturated Fat: 3,8 g
  • Unsaturated Fat: 46,1 g
  • Carbohydrates: 9,1 g
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 21,2 g
  • Cholesterol: 0 mg

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.