Description
Könnyen és egyszerűen készíthetünk mandulavajat akár házilag is.
Hozzávalók
Skála
- 300 g nyers mandula
- 1 csipet Himalája só
Elkészítés
- A nyers mandulát 130 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
- 3 percre félretesszük, hűlni, majd mehet a késes aprítóba.
- A készülék teljesítményétől függően 8-15 perc alatt vajat készítünk, szükség esetén többször megállunk és a tartály oldaláról visszakanalazzuk a mandulát.
Megjegyzések
Üvegben, hűtőben 2 hónapig tárolhatjuk.
A tápanyag adatok csak tájékoztató jellegűek!
- Prep Time: 10 perc
- Cook Time: 20 perc
- Category: Alapanyag
Tápértékek
- Serving Size: 100 g
- Calories: 579
- Sugar: 4,4 g
- Sodium: 4 mg
- Fat: 49,9 g
- Saturated Fat: 3,8 g
- Unsaturated Fat: 46,1 g
- Carbohydrates: 9,1 g
- Fiber: 12,5 g
- Protein: 21,2 g
- Cholesterol: 0 mg