Description
Készíts egyszerűen mandulatejet házilag!
Hozzávalók
Skála
- 150 g mandula
- 900 ml szűrt víz
- 1 csipet só
Elkészítés
- A nyers mandulát 130 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
- 3 percre félretesszük, hűlni, majd mehet a késes aprítóba.
- A készülék teljesítményétől függően 8-15 perc alatt vajat készítünk, szükség esetén többször megállunk és a tartály oldaláról visszakanalazzuk a mandulát.
- Felönjük szűrt vízzel, hozzáadunk 1 csipet sót és még 2-3 percig mixeljük, hogy homogén állagú legyen.
- Ha nem NutraMilkkel dolgozunk, akkor egy szűrőzsákba öntjük az italt, és átszűrjük.
- A mandulatejet üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Megjegyzések
A tápanyag adatok csak tájékoztató jellegűek!
- Prep Time: 15
- Cook Time: 20
- Category: Alapanyag
Tápértékek
- Adag: 2 dl
- Kalória: 174 kcal
- Cukor: 1,3 g
- Só: 116 mg
- Zsír: 15 g
- Telített zsír: 1,1 g
- Telítettlen zsír: 13,9 g
- Szénhidrát: 6,5 g
- Rost: 3,8 g
- Fehérje: 6,3 g
Kulcsszavak: mandulatej