Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
mandulatej

Mandulatej házilag


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 1 liter
  • Diet: Vegan

Description

Készíts egyszerűen mandulatejet házilag!


Hozzávalók

Skála
  • 150 g mandula
  • 900 ml szűrt víz
  • 1 csipet só


Elkészítés

  1. A nyers mandulát 130 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
  2. 3 percre félretesszük, hűlni, majd mehet a késes aprítóba.
  3. A készülék teljesítményétől függően 8-15 perc alatt vajat készítünk, szükség esetén többször megállunk és a tartály oldaláról visszakanalazzuk a mandulát.
  4. Felönjük szűrt vízzel, hozzáadunk 1 csipet sót és még 2-3 percig mixeljük, hogy homogén állagú legyen.
  5. Ha nem NutraMilkkel dolgozunk, akkor egy szűrőzsákba öntjük az italt, és átszűrjük.
  6. A mandulatejet üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.

Megjegyzések

A tápanyag adatok csak tájékoztató jellegűek! 

  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 20
  • Category: Alapanyag

Tápértékek

  • Serving Size: 2 dl
  • Calories: 174 kcal
  • Sugar: 1,3 g
  • Sodium: 116 mg
  • Fat: 15 g
  • Saturated Fat: 1,1 g
  • Unsaturated Fat: 13,9 g
  • Carbohydrates: 6,5 g
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 6,3 g

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.