Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
mandulatej

Mandulatej házilag


  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 35 minutes
  • Adag: 1 liter 1x
  • Diet: Vegan

Description

Készíts egyszerűen mandulatejet házilag!


Hozzávalók

Skála
  • 150 g mandula
  • 900 ml szűrt víz
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1. A nyers mandulát 130 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
  2. 3 percre félretesszük, hűlni, majd mehet a késes aprítóba.
  3. A készülék teljesítményétől függően 8-15 perc alatt vajat készítünk, szükség esetén többször megállunk és a tartály oldaláról visszakanalazzuk a mandulát.
  4. Felönjük szűrt vízzel, hozzáadunk 1 csipet sót és még 2-3 percig mixeljük, hogy homogén állagú legyen.
  5. Ha nem NutraMilkkel dolgozunk, akkor egy szűrőzsákba öntjük az italt, és átszűrjük.
  6. A mandulatejet üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.

Megjegyzések

A tápanyag adatok csak tájékoztató jellegűek! 

  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 20
  • Category: Alapanyag

Tápértékek

  • Adag: 2 dl
  • Kalória: 174 kcal
  • Cukor: 1,3 g
  • Só: 116 mg
  • Zsír: 15 g
  • Telített zsír: 1,1 g
  • Telítettlen zsír: 13,9 g
  • Szénhidrát: 6,5 g
  • Rost: 3,8 g
  • Fehérje: 6,3 g

Kulcsszavak: mandulatej

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.