Description
Egy villámgyors de tartalmas, ízekkel teli, görögdinnye saláta vacsora, ami a nagy melegben könnyedségével jól fog esni mindenkinek!
Hozzávalók
- 400 g görögdinnye (kb. 1/4 görögdinnye)
- 1 kígyóuborka
- 4 szál menta
- 10 bazsalikomlevél
- 150 g feta
- 2 fej lilahagyma
- 1 lime (lé + héj)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet szósz
- 1 marék pisztácia
Elkészítés
- Felvágjuk a lilahagymát vékony szeletekre, megsózzuk, ráfacsarjuk 1 lime-nak a levét és kb. 20 percre félretesszük.
-
Amíg marinálódik a hagyma, addig falatnyi nagyságúra felkockázunk és egy tálba teszünk egy fél görögdinnyét.
-
Teszünk a salátához uborkát is.
-
A feta sajtot feldaraboljuk, és ez is megy a tálba.
-
Hozzáadjuk a mentát, és az összetekert és csíkokra vágott bazsalikomot.
-
A végén jöhet a mariált hagyma, aminek a levét is ráöntjük. Egy kevés olívaolaj, és balzsamecet szósz, végül pedig egy citrom héját is ráreszeljük.
-
Ezt alaposan összeforgatjuk, és már készen is vagyunk. Tálaláskor megszórhatjuk még aprított pisztáciával is.
Megjegyzések
A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.
- Módszer: főzés nélküli
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 543 kcal
- Cukor: 25.4g
- Só: 699.8mg
- Zsír: 37.5g
- Telített zsír: 14.3g
- Telítettlen zsír: 23.2g
- Szénhidrát: 41.2g
- Rost: 5.4g
- Fehérje: 17.4g
- Koleszterin: 66.8mg
Kulcsszavak: saláta, görögdinnye saláta