Hozzávalók
Skála
- 4 BIO citrom leve (kb. 180 ml) és 4 citrom reszelt héja
- 100 g cukor
- 2 evőkanál kukorica keményítő (40g)
- 4 tojás sárgája
- 75 g vaj
Elkészítés
- A citromokat alaposan megmossuk, megtöröljük.
- A citrom héját lereszeljük, a levét kipréseljük.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- Egy kisebb lábasban a cukrot a citrom héjjal és a citromok levével összeforraljuk.
- Pár evőkanál meleg citromlével összekeverjük a keményítőt és beleönjük a lábasba. Alaposan csomómentesre elkeverjük.
- Levesszük a főzőlap hőmérsékletet minimumra, – ami nagyon fontos, ha nem szeretnénk citromos rántottát kapni – és intenzív keverés mellett lassú csurgatással hozzáadjuk a felvert tojás sárgát és jól elkeverjük, amíg érezhetően elkezd sűrűsödni.
- Kockánként hozzákeverjük a vajat, és melegen üvegbe öntjük.
- Várjuk meg amíg teljesen kihűl, mielőtt felhasználjuk.
- Prep Time: 10
- Cook Time: 20
Kulcsszavak: citromkrém, lemon curd