Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
egyszeru-citromkrem

Házi citromkrém


  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 30 minutes
  • Adag: 1 1x

Hozzávalók

Skála
  • 4 BIO citrom leve (kb. 180 ml) és 4 citrom reszelt héja
  • 100 g cukor
  • 2 evőkanál kukorica keményítő (40g)
  • 4 tojás sárgája
  • 75 g vaj

Elkészítés

  1. A citromokat alaposan megmossuk, megtöröljük.
  2. A citrom héját lereszeljük, a levét kipréseljük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk.
  4. Egy kisebb lábasban a cukrot a citrom héjjal és a citromok levével összeforraljuk.
  5. Pár evőkanál meleg citromlével összekeverjük a keményítőt és beleönjük a lábasba. Alaposan csomómentesre elkeverjük.
  6. Levesszük a főzőlap hőmérsékletet minimumra, – ami nagyon fontos, ha nem szeretnénk citromos rántottát kapni – és intenzív keverés mellett lassú csurgatással hozzáadjuk a felvert tojás sárgát és jól elkeverjük, amíg érezhetően elkezd sűrűsödni.
  7. Kockánként hozzákeverjük a vajat, és melegen üvegbe öntjük.
  8. Várjuk meg amíg teljesen kihűl, mielőtt felhasználjuk.
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 20

Kulcsszavak: citromkrém, lemon curd

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.