Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
limoza-receptek

3 különleges limóza – a nagy meleg ellenszere


Description

A nyár nem múlhat el frissítő italreceptek nélkül, ezért három frissítő limóza receptet osztok meg veletek! Ha szeretitek a mentás-uborkás, barackos-bodzás-rozmaringos vagy bazsalikomos-bogyós-gyümölcsös italokat ez a 3 limóza recept tökéletes lesz számotokra!


Hozzávalók

Skála

Uborkás-mentás limóza

 menta szirup (vagy menta szörp)

  • egy marék menta levél
  • 2 dl víz
  • 200 g cukor

Limóza

  • Törley Chardoné édes pezsgő  
  • kisebb uborka
  • jég
  • fél lime leve
  • szóda

Ribizlis-bazsalikomos limóza

  • Törley Excellence rosé pezsgő
  • jég
  • fagyasztott ribizli
  • ribizli szörp
  • néhány levél bazsalikom
  • szóda

Barackos-bodzás-rozmaringos limóza

  • jég
  • Törley Excellence száraz pezsgő
  • házi bodza szörp
  • szóda
  • fél őszibarack
  • néhány rozmaring ág

Elkészítés

Uborkás-mentás limóza

  1. Először a menta szirupot készítjük el. Egy marék menta levelet beáztatunk éjszakára 2 dl vízbe. Ezt most átszűrjük, és hozzáteszünk 200 g cukrot és kb 20 percig forraljuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon, és a folyadék mennyisége majdnem a felére csökkenjen. Ha kész, akkor egy üvegbe átöntjük és megvárjuk, hogy legalább szobahőmérsékletűre hűljön.
  2. Egy uborkát zöldséghámozó segítségévek csíkokra vágunk és feltekerjük. Egyet viszont hullámosra hajtunk és ezt rátűzzük egy koktélpálcára.

  3. Egy öblös pohár aljára jeget teszünk, beletesszük az uborkatekercseket és menta ágakat.

  4. Öntünk rá a menta szirupból, ráfacsarjuk egy fél lime levét és felöntjük félig szódával.

  5. Majd jöhet a Törley Chardoné édes pezsgő  és ezzel húzzuk fel a limonádénak indult frissítő limózát.

Ribizlis-bazsalikomos limóza

  1. Először egy öblös pohárba jeget rakunk, amihez fagyasztott ribizlit adunk.

  2. Erre jön a ribizli szörp és jó néhány levél bazsalikom.

  3. Jöhet a szóda, egy kis keverés, és záró akkordnak érkezik is a rosé pezsgő.

Barackos-bodzás-rozmaringos limóza

  1. Először egy öblös pohárba jeget rakunk, adunk hozzá házi bodza szörpöt és szódát.
  2. Elkeverjük és jöhet bele az őszibarack és néhány rozmaring ág.
  3. Végül felöntjük a száraz pezsgővel.

 

Megjegyzések

Az uborkás mentás limózához a menta szirup helyett menta szörp is használható.

Kulcsszavak: limóza recept

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.