Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
joghurtos-eperkremleves

Villámgyors hideg eperkrémleves


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2
  • Diet: Vegetarian

Description

Gyorsan és könnyen, főzés nélkül elkészíthető joghurtos eperkrémleves.


Hozzávalók

Skála
  • 200 g eper
  • 2 evőkanál chia mag
  • 4 db aszalt datolya
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 2-3 dl szűrt víz


Elkészítés

  1. A chia magot beletesszük egy kis edénybe, felöntjük forró vízzel, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje, elkeverjük és félretesszük 5 percre, amíg zselés állagúvá válik.
  2. Egy turmixba beletesszük az epret, a chia gélt, a datolyát, a juharszirupot, a joghurtot és a szűrt vizet és 2 perc alatt krémesre turmixoljuk.
  3. Azonnal tálaljuk. Mandulaszeletekkel, friss mentalevéllel dekorálhatjuk.

Megjegyzések

Extra tipp az elkészítéshez: ha szereted a menta frissítő ízét vagy a bazsalikom fűszerességét, akkor pár friss levelet dobhatsz a turmixba.

Tárolása: hűtőben 2 napig tárolhatjuk, de felhasználás előtt érdemes újra összeturmixolni.

A lent megjelölt tápérték adatok célja az iránymutatás, különböző termék és márkák esetén ezek az értékek eltérhetnek.

  • Prep Time: 10
  • Category: Ebéd

Tápértékek

  • Serving Size: 1
  • Calories: 395 kcal
  • Sugar: 48.2 g
  • Sodium: 55,6 mg
  • Fat: 11,3 g
  • Saturated Fat: 3,9 g
  • Unsaturated Fat: 7,4 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 63 g
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 16,3 g
  • Cholesterol: 18,5 mg

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.