Description
Gyorsan és könnyen, főzés nélkül elkészíthető joghurtos eperkrémleves.
Hozzávalók
Skála
- 200 g eper
- 2 evőkanál chia mag
- 4 db aszalt datolya
- 1 evőkanál juharszirup
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 2–3 dl szűrt víz
Elkészítés
- A chia magot beletesszük egy kis edénybe, felöntjük forró vízzel, hogy kb. 1 ujjnyira ellepje, elkeverjük és félretesszük 5 percre, amíg zselés állagúvá válik.
- Egy turmixba beletesszük az epret, a chia gélt, a datolyát, a juharszirupot, a joghurtot és a szűrt vizet és 2 perc alatt krémesre turmixoljuk.
- Azonnal tálaljuk. Mandulaszeletekkel, friss mentalevéllel dekorálhatjuk.
Megjegyzések
Extra tipp az elkészítéshez: ha szereted a menta frissítő ízét vagy a bazsalikom fűszerességét, akkor pár friss levelet dobhatsz a turmixba.
Tárolása: hűtőben 2 napig tárolhatjuk, de felhasználás előtt érdemes újra összeturmixolni.
A lent megjelölt tápérték adatok célja az iránymutatás, különböző termék és márkák esetén ezek az értékek eltérhetnek.
- Prep Time: 10
- Category: Ebéd
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 395 kcal
- Cukor: 48.2 g
- Só: 55,6 mg
- Zsír: 11,3 g
- Telített zsír: 3,9 g
- Telítettlen zsír: 7,4 g
- Trans Fat: 0 g
- Szénhidrát: 63 g
- Rost: 9,8 g
- Fehérje: 16,3 g
- Koleszterin: 18,5 mg
Kulcsszavak: eperkrémleves