Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
szezammagos lazac-ebed

Szezámmagos lazac mentás bulgurral és grillezett avokádós paradicsom salátával


  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 30 minutes
  • Adag: 2 1x

Description

Egészséges, tápláló és eegyszerűen elkészíthető ebéd, amit akár magaddal is vihetsz!


Hozzávalók

Skála
  • 30 dkg lazac
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek fekete szezámmag
  • 80 g bulgur
  • 1 ek friss vagy szárított menta levél
  • 1 csésze koktél paradicsom
  • 1 db avokádó
  • 1 csomag mozarella
  • 4 marék madár saláta
  • 1 marék friss csíra
  • 2 ek olívaolaj,
  • Só, bors, citrom ízlés szerint

Elkészítés

  1. Egy lábasba fél evőkanál olívaolajat teszünk, felmelegítjük, és a a bulgurt átpirítjuk 2-3 perc alatt
  2. Felönjük kétszeres mennyiségű vízzel, adunk hozzá 1/2 kk sót és alacsony hőmérsékleten kb. 8-10 perc alatt készre főzzük.
  3. Amikor puha, lezárjuk a hőt és hozzákeverjük az apróra vágott friss mentát.
  4. Amíg fő a bulgur a lazacot felkockázzuk (2×2 cm darabokra), átforgatjuk a szezámolajjal és forró serpenyőben kb. 5 perc alatt készre sütjük.
  5. A salátához egy tálba halmozunk a madár salátát, rátesszük a félbevágott koktél paradicsomokat. Ízlés szerint tegyünk rá olíva olajat és citromlevet, majd forgassuk össze.
  6. Az avokádót hosszában ketté vágjuk, egy kanál segítségével kiszedjük a héjából és hosszanti irányban 4 részre vágjuk. bekenjük olívaolajjal és nagyon forró serpenyőben oldalanként 2-2 perc alatt készre sütjük.
  7. Várjuk meg amíg picit kihűl, és mehet a salátára, a mozzarella darabokkal együtt. A tetejére friss csírát szórunk.

 

Megjegyzések

A tápérték adatok csak tájékoztató jellegűek. A tényleges értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok minősége és mennyisége miatt.

  • Prep Time: 20
  • Cook Time: 10
  • Category: Ebéd

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 688 kcal
  • Cukor: 3,7 g
  • Só: 827 mg
  • Zsír: 35,9 g
  • Telített zsír: 5,4 g
  • Telítettlen zsír: 30,5 g
  • Szénhidrát: 41,3 g
  • Rost: 10,8 g
  • Fehérje: 54,7 g
  • Koleszterin: 78 mg

Kulcsszavak: szezámmagos lazac

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.