Description
Hűvös reggelek lélekmelengető reggelije lehet ez az egészséges, könnyen elkészíthető sütőtökös zabkása. Egyszerűen és könnyen elkészíthető! A mennyiségek 2 adagra vonatkoznak!
Hozzávalók
						Skála
						
					
					
			- 60 g zabpehely (kb. 4 ek)
 - 10 g lenmag őrlemény (kb. 1 ek)
 - 30 g mazsola
 - 2,5 dl zabtej (bármilyen más tej is használható)
 - 1/2 tk pupmkin spice fűszer
 - 1 csipet só
 - 70 g sütőtök püré
 - 1 tk méz
 
Tálaláshoz:
- 2 ek natúr joghurt
 - 1 tk méz
 - 2 marék aprított dió
 - 2 tk mogyoróvaj
 
Elkészítés
- A sütőtök és a méz kivételével mindent beleteszünk egy lábasba, és közepes hőmérsékleten kb. 8-10 perc alatt összefőzzük (sűrű kását kapunk).
 - Lezárjuk a hőt, hozzákeverjük a sütőtök pürét, majd ízlés szerinti mennyiségben a mézet.
 - Szétosztjuk a zabkását 2 befőttes üvegbe.
 - Amíg a kása fő, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a diót, majd hozzáadjuk a mézet, és rákaramellizáljuk 2-3 perc alatt.
 - Tálaláskor a zabkására joghurtot halmozunk, teszünk rá a mézes dióból és mogyoróvajat csorgatunk rá.
 
Megjegyzések
A tápérték adatok csak tájékoztatás jellegűek, a tényleges adatok ettől eltérhetnek a felhasznált alapanyagoknak a függvényében.
- Prep Time: 5
 - Cook Time: 10
 - Category: Reggeli
 - Method: Főzés
 
Tápértékek
- Serving Size: 1
 - Calories: 566
 - Sugar: 24,3 g
 - Sodium: 346 mg
 - Fat: 19,7 g
 - Saturated Fat: 3,4 g
 - Unsaturated Fat: 16,3 g
 - Carbohydrates: 78,2 g
 - Fiber: 11,4 g
 - Protein: 16,5 g
 - Cholesterol: 2,3 mg