Description
Hűvös reggelek lélekmelengető reggelije lehet ez az egészséges, könnyen elkészíthető sütőtökös zabkása. Egyszerűen és könnyen elkészíthető! A mennyiségek 2 adagra vonatkoznak!
Hozzávalók
Skála
- 60 g zabpehely (kb. 4 ek)
- 10 g lenmag őrlemény (kb. 1 ek)
- 30 g mazsola
- 2,5 dl zabtej (bármilyen más tej is használható)
- 1/2 tk pupmkin spice fűszer
- 1 csipet só
- 70 g sütőtök püré
- 1 tk méz
Tálaláshoz:
- 2 ek natúr joghurt
- 1 tk méz
- 2 marék aprított dió
- 2 tk mogyoróvaj
Elkészítés
- A sütőtök és a méz kivételével mindent beleteszünk egy lábasba, és közepes hőmérsékleten kb. 8-10 perc alatt összefőzzük (sűrű kását kapunk).
- Lezárjuk a hőt, hozzákeverjük a sütőtök pürét, majd ízlés szerinti mennyiségben a mézet.
- Szétosztjuk a zabkását 2 befőttes üvegbe.
- Amíg a kása fő, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a diót, majd hozzáadjuk a mézet, és rákaramellizáljuk 2-3 perc alatt.
- Tálaláskor a zabkására joghurtot halmozunk, teszünk rá a mézes dióból és mogyoróvajat csorgatunk rá.
Megjegyzések
A tápérték adatok csak tájékoztatás jellegűek, a tényleges adatok ettől eltérhetnek a felhasznált alapanyagoknak a függvényében.
- Prep Time: 5
- Cook Time: 10
- Category: Reggeli
- Módszer: Főzés
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 566
- Cukor: 24,3 g
- Só: 346 mg
- Zsír: 19,7 g
- Telített zsír: 3,4 g
- Telítettlen zsír: 16,3 g
- Szénhidrát: 78,2 g
- Rost: 11,4 g
- Fehérje: 16,5 g
- Koleszterin: 2,3 mg
Kulcsszavak: sütőtökös zabkása