Hozzávalók
Skála
- 150 g törökmogyoró
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- 40 g juharszirup
- 60 ml mandulatej
- 1 tk vanília kivonat
- 1 kk só
Elkészítés
- Ha sikerül blansírozott (héj nélküli) mogyorót venni, akkor ezt a lépést megúsztad. Ha nem, akkor a tedd a mogyorót egy sütőpapírra és helyezd 130 fokos sütőbe 15-20 percere. Amikor elkezd illatozni és a láthatóan megreped, meglazul rajta a barna hártya szerű héj, akkor készen vagy. Tedd egy tálba és várd meg amíg kihűl egy kicsit.
- Egy tiszta konyharuha segítségével kezd el egymáshoz dörzsölni a mogyorót, hogy a barna héj lejöjjön.
- A mogyorót tedd egy késes robotgépbe, körülbelül 8-15 perc alatt készíts belőle mogyoróvajat. Ha kiülne az oldalára, akkor állítsd le, kapard vissza a tálba és addig dolgoztasd a gépet, amíg szinte folyékony, zsíros állaga nem lesz.
- Add hozzá a többi hozzávalót, és dolgozd össze alaposan. Ez további 2-3 perc lesz. kóstold meg, és ha nem találod elég édesnek, akkor adj hozzá még egy kis juharszirupot, és még egyszer dolgozd össze.
Megjegyzések
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek! A tényleges értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok miatt.
Hűtőben 4 hétig tárolható.
- Prep Time: 10
- Cook Time: 15
- Category: Desszert
Tápértékek
- Serving Size: 100 g
- Calories: 385 kcal
- Sugar: 10,6 g
- Sodium: 116 mg
- Fat: 32,4 g
- Saturated Fat: 3,3 g
- Unsaturated Fat: 29,1
- Carbohydrates: 25,3 g
- Fiber: 8,8 g
- Protein: 10 g
- Cholesterol: 0 mg