Description
Most egy gyorsan és könnyen elkészíthető, nagyon csokis keksz receptet hoztam el nektek, amit minden csoki rajongónak ki kell próbálnia!
Hozzávalók
Skála
- 225 g olvasztott vaj
- 210 g barna cukor
- 170 g kristálycukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál vanília aroma
- 350 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 50 g cukrozattlan kakaópor
- 50 g aprított étcsokoládé
Elkészítés
- Az olvasztott vajba egy spatulával belekeverjük a két féle cukrot, majd a tojásokat és a vanília aromát.
- Egy újabb tálban összekeverjük a maradék száraz hozzávalókat.
- A száraz alapanyagokat hozzáadjuk az első tálhoz, majd alaposan elkeverjük a spatulával.
- 2 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
- Kb. 50 g-os adagokat mérünk ki a tésztából. Korongokat formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük.
- Előmelegített sütőben 175 fokon 12 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.
- Category: Desszert
- Method: Sütés
Tápértékek
- Serving Size: 1
- Calories: 408 kcal
- Sugar: 32.9g
- Sodium: 221.1mg
- Fat: 18.3g
- Saturated Fat: 11g
- Unsaturated Fat: 7.3g
- Carbohydrates: 58.4g
- Fiber: 2.4g
- Protein: 5.1g
- Cholesterol: 67.8mg