Hozzávalók
Skála
- 250 g mascarpone
- 75 g porcukor
- 1 evőkanál Mmatcha Culinary matcha por
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 350 ml habtejszín
- 1 csomag babapiskóta
- 1 teáskanál Mmatcha Prémium matcha por
- 1,5 dl víz
- 1 tábla fehércsoki
Elkészítés
- A mascarponet a porcukorral, a matcha porral és a vaníliakivonattal egy robotgép segítségével alaposan kikeverjük.
- Egy másik tálban a habtejszínt felverjük,
- Összedolgozzuk a tejszínhabot és a matcha krémet. Először a tejszín 1/3-át adjuk hozzá a zöld krémhez és egy spatulával homogénre keverjük óvatosan. majd mehet hozzá a maradék tejszínhab, és azzal is összedolgozzuk.
- Egy csészében hagyományos módon matcha teát készítünk. 1 teáskanál Premium matchaport átszitálunk, felöntjük 1,5 dl 80°C-os vízzel és egy bambusz ecset segítségével csomómentesre keverjük.
- A fehércsokit felaprítjuk.
- A babapiskótát kettétörjük, belemártjuk a teába egy rövid időre, hogy megszívja magát, és egy kisebb befőttesüveg aljára fektetjük a darabokat. Teszünk rá 2 evőkanál krémet, és megszórjuk fehér csoki forgácsokkal. majd jöhet egy újabb réteg babapiskóta és krém. Ennek a tetejére szitálunk egy kevés matcha port, és megszórjuk egy újabb adag fehér csoki forgáccsal.
- Rátekerjük az üveg tetejét és mehet is be a hűtőbe, amíg a vendégek megérkeznek.
Megjegyzések
Hűtve maximum 48 óráig tároljuk!
A matcha élénkítő hatása miatt nem ajánlott, hogy kisgyerekek fogyasszák.
- Prep Time: 30
- Category: Desszert
- Method: Sütés nélkül
Tápértékek
- Serving Size: 1
- Calories: 420 Kcal
- Sugar: 12 g
- Fat: 29 g
- Saturated Fat: 18,2 g
- Unsaturated Fat: 10,5 g
- Trans Fat: 0,3 g
- Carbohydrates: 300 g
- Fiber: 1,1 g
- Protein: 6,5 g
- Cholesterol: 125,1 mg