Description
A kedvenc leves receptjeim a krémlevesek, azok közül is az egyik kedvenc receptem ilyen időben a hideg málnakrémleves. Hozzáadtam egy kis levendulát, ami nem csak harmóniában van a málna ízével, de fel is dobja a levest.
Hozzávalók
Skála
- 30 dkg málna
- 0,5 dl levendulaszirup
- 0,5 lime leve
- 2 ek cukor
- 2 dl görög joghurt
- liofilizált málna, friss málna, levendula
Elkészítés
- Lecukrozzuk a málnát, félretesszük fél órára. Egy tálra szűrőt teszünk, beletesszük a málnát és egy kanál segítségével átpasszírozzuk, hogy csak a magok maradjanak a szűrőben.
- Ezt beletesszük egy turmixba, és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Turmixolunk rajta egyet és már tálalhatjuk is.
- Díszítésnek friss és liofilizált málnát, és egy kevés levendulavirágot tehetünk rá.
Megjegyzések
A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.
- Prep Time: 15 perc
- Category: Leves
- Módszer: Főzés nélkü
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 290 kcal
- Cukor: 38.3 g
- Só: 39.8 mg
- Zsír: 6 g
- Telített zsír: 2.4 g
- Telítettlen zsír: 3,6 g
- Szénhidrát: 51.8 g
- Rost: 9.8 g
- Fehérje: 10.8 g
- Koleszterin: 13 mg
Kulcsszavak: levendulás málnakrémleves