Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
brownie-egyszeruen

Különleges mogyoróvajas-csokicsipszes brownie recept


  • Total Time: 40 perc
  • Adag: 16 1x

Description

A brownie alaprecept mára már mindenki számára ismert, így igyekeztem egy olya verzióját megosztani veletek, mely feldobja a mindennapokat. Ezért ez egy mogyoróvajas-csokicsipszes változat, ami különleges ízvilágot kölcsönöz ennek a süteménynek.


Hozzávalók

Skála
  • 120 g étcsoki
  • 2 tk instant kávé
  • 30 g kakaópor
  • 225 g vaj
  • 130 g kristálycukor
  • 130 g barnacukor
  • 2 tk vaníliapaszta
  •  ½ tk só
  • 3 tojás
  • 60 g liszt
  • 50 g csokicsipsz
  • 2 evőkanál mogyoróvaj

Elkészítés

  1. A csokit feldaraboljuk, majd beletesszük egy tálba.
  2. Opcionálisan hozzáadjuk az instant kávét.
  3. A felolvasztott vajat forrón ráöntjük a csokira, majd 2 percre félre tesszük.
  4. Egy tálba beleteszünk 3 tojást, hozzáadjuk a cukrot, a barancukrot, a vaníliapasztát és a sót.
  5. Egy konyhai robotgéppel szinte tészta sűrűségűre mixeljük.
  6. A felolvasztott csokit a vajjal alaposan elkeverjük.
  7. Hozzácsorgatjuk a csokis vajat a cukros alaphoz, és tovább keverjük.
  8. A lisztet és a kakaóport beleszitáljuk a tészta alapba, majd spatulával összeforgatjuk.
  9. Hozzáadjuk a csokicsipszet és ezt is belekevrjük.
  10. Az elkészült tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük.
  11. Rácsorgatjuk a folyékony mogyoróvajat, majd egy pálcika segítségével mintát formázunk belőle.
  12. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük.
  13. 30 perc után tűpróbával ellenőrizzük, hogy folyós-e még a közepe.

Megjegyzések

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.

  • Prep Time: 10 perc
  • Cook Time: 30 perc
  • Category: Desszert
  • Módszer: Sütés

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 256
  • Cukor: 20g
  • Só: 90.3mg
  • Zsír: 16.6g
  • Telített zsír: 9.9g
  • Telítettlen zsír: 6.7g
  • Szénhidrát: 26g
  • Rost: 1.7g
  • Fehérje: 2.7g
  • Koleszterin: 61.1mg

Kulcsszavak: brownie

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.