Description
A brownie alaprecept mára már mindenki számára ismert, így igyekeztem egy olya verzióját megosztani veletek, mely feldobja a mindennapokat. Ezért ez egy mogyoróvajas-csokicsipszes változat, ami különleges ízvilágot kölcsönöz ennek a süteménynek.
Hozzávalók
Skála
- 120 g étcsoki
- 2 tk instant kávé
- 30 g kakaópor
- 225 g vaj
- 130 g kristálycukor
- 130 g barnacukor
- 2 tk vaníliapaszta
- ½ tk só
- 3 tojás
- 60 g liszt
- 50 g csokicsipsz
- 2 evőkanál mogyoróvaj
Elkészítés
- A csokit feldaraboljuk, majd beletesszük egy tálba.
- Opcionálisan hozzáadjuk az instant kávét.
- A felolvasztott vajat forrón ráöntjük a csokira, majd 2 percre félre tesszük.
- Egy tálba beleteszünk 3 tojást, hozzáadjuk a cukrot, a barancukrot, a vaníliapasztát és a sót.
- Egy konyhai robotgéppel szinte tészta sűrűségűre mixeljük.
- A felolvasztott csokit a vajjal alaposan elkeverjük.
- Hozzácsorgatjuk a csokis vajat a cukros alaphoz, és tovább keverjük.
- A lisztet és a kakaóport beleszitáljuk a tészta alapba, majd spatulával összeforgatjuk.
- Hozzáadjuk a csokicsipszet és ezt is belekevrjük.
- Az elkészült tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük.
- Rácsorgatjuk a folyékony mogyoróvajat, majd egy pálcika segítségével mintát formázunk belőle.
- Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük.
- 30 perc után tűpróbával ellenőrizzük, hogy folyós-e még a közepe.
Megjegyzések
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.
- Prep Time: 10 perc
- Cook Time: 30 perc
- Category: Desszert
- Módszer: Sütés
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 256
- Cukor: 20g
- Só: 90.3mg
- Zsír: 16.6g
- Telített zsír: 9.9g
- Telítettlen zsír: 6.7g
- Szénhidrát: 26g
- Rost: 1.7g
- Fehérje: 2.7g
- Koleszterin: 61.1mg
Kulcsszavak: brownie