Description
Egyszerű, vegán málnás tejberizs recept reggelire, vagy desszertnek.
Hozzávalók
Skála
- 100 g kerek szemű rizs
- 400 ml kesutej
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 4 evőkanál házi málnalekvár
- 150 g friss vagy fagyasztott málna
Elkészítés
- A rizst alacsony hőmérsékleten feltesszük főni a négyszeres mennyiségű tejjel és egy csipet sóval. Időnként megkeverjük, és amikor a rizs megpuhul, de még nem szívta fel az összes levet, lekapcsoljuk. (kb. 30-40 perc)
- Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és alaposan elkeverjük.
- A málnalekvárt szétosztjuk két befőttesüveg alján, ráhalmozzuk a tejberizst, a tetejére friss málnát szórunk.
Megjegyzések
A tápérték adatok tájékoztatójellegűek, eltérhetnek a felhasznált alapanyagok miatt.
- Prep Time: 10
- Cook Time: 40
- Category: Reggeli
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 288 kcal
- Cukor: 13,9 g
- Zsír: 6,1 g
- Telített zsír: 0,5 g
- Telítettlen zsír: 5,6 g
- Szénhidrát: 45,7 g
- Rost: 19 g
- Fehérje: 22,4 g
Kulcsszavak: málnás tejberizs