Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
fuge-chutney-keszites

Fűszeres füge chutney


  • Author: melinda_smarta_boss
  • Total Time: 3 hours
  • Adag: 6 1x
  • Diet: Vegan

Description

Készíts egzotikus, fűszeres mártást fügéből és dobd fel vele az ételeidet!


Hozzávalók

Skála
  • 1 kg friss füge
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 200 g barna cukor
  • 200 g mazsola
  • 2 közepes alma
  • 200 ml almaecet
  • 1 citrom héja és leve
  • 5 cm friss gyömbér
  • 1/2 tk szegfőszeg
  • 1/2 tk szegfűbors
  • 1/2 tk fekete bors
  • 2 tk só
  • 2 db fahéj rúd
  • 1,5 ek olaj

Elkészítés

  1. A fügét megmossuk, feldaraboljuk.
  2. A lila hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. Az almát és a gyömbért apró kockákra vágjuk.
  4. A mazsolát forróvízbe áztatjuk legalább 10 percre.
  5. Az olajon kb. 6-8 perc alatt megdinszteljük a hagymát, majd a füge kivételével minden hozzávalót beleteszünk a fazékba. Közepes lángon 20 percig főzzük, időnként megkeverjük.
  6. Hozzáadjuk a fügét, elkeverjük és alacsony hőmérsékleten 2 órán keresztül főzzük, időnként megkeverjük.
  7. Ha nem találjuk elég sűrűnek és pépesnek, akkor a főzési idő végén – miután eltávolítottuk a fahéj rudakat – egy botmixerrel egy részét pürésítsük le, de ne legyen folyós, maradjanak benne gyümölcsdarabok.
  8. Steril üvegekbe forrón szedjük ki, csavarjuk rá a tetejét, és lefordítva várjuk meg, hogy teljesen kihűljön.
  • Prep Time: 30
  • Cook Time: 150

Kulcsszavak: füge chutney

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.