Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
eperkremleves_recept

Finom pezsgős eperkrémleves recept


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total Time: 10 perc
  • Yield: 2

Description

Nyár elején az eperszezonban nem szabad kihagyni a kivételes epres desszerteket, ezért itt ez a pezsgős eperkrémleves recept, melyet nem csak gyorsan készíthetsz el, de egy új ízvilágba is betekintés nyerhetsz a pezsgő és eper kombinálásával.


Hozzávalók

Skála
  • 120 g cukor
  • 60 g víz
  • 15 db menta levél
  • 500 g eper
  • 1 dl rosé pezsgő
  • kókuszcsipsz
  • habcsók morzsa


Elkészítés

  1. Mentás cukorszirupot készítünk: egy lábasba 2:1 arányban cukrot és vizet teszünk.
  2. Adunk hozzá menta leveleket és kb. 15 perc alatt sziruppá forraljuk.
  3. A megtisztított epret egy turmixba tesszük.
  4. Hozzáadjuk a szirup felét és összemixeljük.
  5. Tálaláskor az eperpüréhez pezsgőt adunk és elkeverjük.
  6. A tányérban friss eperkarikákkal, pirított kókusszal, tört habcsókal és mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzések

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.

  • Prep Time: 10 perc
  • Category: Desszert
  • Method: főzés nélküli

Tápértékek

  • Serving Size: 1
  • Calories: 428
  • Sugar: 73.4g
  • Sodium: 85.2mg
  • Fat: 8g
  • Saturated Fat: 6.2g
  • Unsaturated Fat: 1.8g
  • Carbohydrates: 89.3g
  • Fiber: 6.9g
  • Protein: 3.7g

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.