Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
eperkremleves_recept

Finom pezsgős eperkrémleves recept


  • Total Time: 10 perc
  • Adag: 2 1x

Description

Nyár elején az eperszezonban nem szabad kihagyni a kivételes epres desszerteket, ezért itt ez a pezsgős eperkrémleves recept, melyet nem csak gyorsan készíthetsz el, de egy új ízvilágba is betekintés nyerhetsz a pezsgő és eper kombinálásával.


Hozzávalók

Skála
  • 120 g cukor
  • 60 g víz
  • 15 db menta levél
  • 500 g eper
  • 1 dl rosé pezsgő
  • kókuszcsipsz
  • habcsók morzsa

Elkészítés

  1. Mentás cukorszirupot készítünk: egy lábasba 2:1 arányban cukrot és vizet teszünk.
  2. Adunk hozzá menta leveleket és kb. 15 perc alatt sziruppá forraljuk.
  3. A megtisztított epret egy turmixba tesszük.
  4. Hozzáadjuk a szirup felét és összemixeljük.
  5. Tálaláskor az eperpüréhez pezsgőt adunk és elkeverjük.
  6. A tányérban friss eperkarikákkal, pirított kókusszal, tört habcsókal és mentalevéllel díszítjük.

Megjegyzések

A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.

  • Prep Time: 10 perc
  • Category: Desszert
  • Módszer: főzés nélküli

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 428
  • Cukor: 73.4g
  • Só: 85.2mg
  • Zsír: 8g
  • Telített zsír: 6.2g
  • Telítettlen zsír: 1.8g
  • Szénhidrát: 89.3g
  • Rost: 6.9g
  • Fehérje: 3.7g

Kulcsszavak: eperkrémleves, pezsgős eperkrémleves, főzés nélküli eperkérmleves

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.