Description
Nyár elején az eperszezonban nem szabad kihagyni a kivételes epres desszerteket, ezért itt ez a pezsgős eperkrémleves recept, melyet nem csak gyorsan készíthetsz el, de egy új ízvilágba is betekintés nyerhetsz a pezsgő és eper kombinálásával.
Hozzávalók
Skála
- 120 g cukor
- 60 g víz
- 15 db menta levél
- 500 g eper
- 1 dl rosé pezsgő
- kókuszcsipsz
- habcsók morzsa
Elkészítés
- Mentás cukorszirupot készítünk: egy lábasba 2:1 arányban cukrot és vizet teszünk.
- Adunk hozzá menta leveleket és kb. 15 perc alatt sziruppá forraljuk.
- A megtisztított epret egy turmixba tesszük.
- Hozzáadjuk a szirup felét és összemixeljük.
- Tálaláskor az eperpüréhez pezsgőt adunk és elkeverjük.
- A tányérban friss eperkarikákkal, pirított kókusszal, tört habcsókal és mentalevéllel díszítjük.
Megjegyzések
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.
- Prep Time: 10 perc
- Category: Desszert
- Method: főzés nélküli
Tápértékek
- Serving Size: 1
- Calories: 428
- Sugar: 73.4g
- Sodium: 85.2mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 6.2g
- Unsaturated Fat: 1.8g
- Carbohydrates: 89.3g
- Fiber: 6.9g
- Protein: 3.7g