Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
szilvas-zabkasa

FAHÉJAS-SZILVÁS SÜLT ZABKÁSA


  • Total Time: 45
  • Adag: 4 1x

Hozzávalók

Skála
  • 200 g zabpehely
  • 2 tk zabkása fűszer (fahéj, szerecsendió, vanília, szegfűbors)
  • 1 tk sütőpor
  • ½ kk só
  • 400 ml mandulatej
  • 60 g mandulavaj
  • 2 ek méz
  • 1 ek lenmagörlemény
  • 1 tk vanília kivonat
  • 100 g aszalt szilva
  • 150 g fagyasztott szilva

Elkészítés

  1. Felnegyedeljük az aszalt szilvát, majd a félig kiolvadt szilvát is feldaraboljuk.
  2. Egy sütőtálba beletesszük a száraz hozzávalókat (zabpehely, lenmagőrlemény, fahéj, fűszerkeverék, só, sütőpor, aszalt szilva darabok), majd alaposan elkeverjük őket.
  3. Egy másik edénybe összekeverjük a nedves hozzávalókat (mandulavaj, méz, vanília kivonat, a langyos mandulatej fele). Miután alaposan elkevertük hozzáöntjük a maradék tejet.
  4. Ezt a keveréket beleöntjük a sütőtálba, és alaposan elkeverjük a száraz hozzávalókkal.
  5. A szilvát egyenletesen elrendezzük a formában, a keverék tetején.
  6. Előmelegített sütőben 180 fok 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Miután kivettük a sütőből mandulavajat csorgatunk rá, hagyjuk hűlni 5 percig, és már tálalhatjuk is.
  8. Tálaláskor tehetünk mellé joghurtot és szilva darabokat.

Megjegyzések

A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.

  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 30 perc
  • Category: reggeli
  • Módszer: sütés

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 453 kcal
  • Cukor: 13.2 g
  • Só: 367.7 mg
  • Zsír: 10.8 g
  • Telített zsír: 1.2 g
  • Telítettlen zsír: 9.6 g
  • Szénhidrát: 74.7 g
  • Rost: 8.5 g
  • Fehérje: 11.5 g

Kulcsszavak: zabkása, sült zabkása

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.