Hozzávalók
Skála
- 200 g zabpehely
- 2 tk zabkása fűszer (fahéj, szerecsendió, vanília, szegfűbors)
- 1 tk sütőpor
- ½ kk só
- 400 ml mandulatej
- 60 g mandulavaj
- 2 ek méz
- 1 ek lenmagörlemény
- 1 tk vanília kivonat
- 100 g aszalt szilva
- 150 g fagyasztott szilva
Elkészítés
- Felnegyedeljük az aszalt szilvát, majd a félig kiolvadt szilvát is feldaraboljuk.
- Egy sütőtálba beletesszük a száraz hozzávalókat (zabpehely, lenmagőrlemény, fahéj, fűszerkeverék, só, sütőpor, aszalt szilva darabok), majd alaposan elkeverjük őket.
- Egy másik edénybe összekeverjük a nedves hozzávalókat (mandulavaj, méz, vanília kivonat, a langyos mandulatej fele). Miután alaposan elkevertük hozzáöntjük a maradék tejet.
- Ezt a keveréket beleöntjük a sütőtálba, és alaposan elkeverjük a száraz hozzávalókkal.
- A szilvát egyenletesen elrendezzük a formában, a keverék tetején.
- Előmelegített sütőben 180 fok 30 perc alatt készre sütjük.
- Miután kivettük a sütőből mandulavajat csorgatunk rá, hagyjuk hűlni 5 percig, és már tálalhatjuk is.
- Tálaláskor tehetünk mellé joghurtot és szilva darabokat.
Megjegyzések
A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.
- Prep Time: 15
- Cook Time: 30 perc
- Category: reggeli
- Módszer: sütés
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 453 kcal
- Cukor: 13.2 g
- Só: 367.7 mg
- Zsír: 10.8 g
- Telített zsír: 1.2 g
- Telítettlen zsír: 9.6 g
- Szénhidrát: 74.7 g
- Rost: 8.5 g
- Fehérje: 11.5 g
Kulcsszavak: zabkása, sült zabkása