Description
Ha nem szeretsz olajban sütni, de a fánkról sem szívesen mondasz le, akkor próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető, sütőben sült fahéjas mini fánk receptet!
Hozzávalók
Skála
Tésztához:
- 110 g liszt
- ½ tk sütőpor
- ½ kk szódabikarbóna
- ½ kk só
- 70 g lágy vaj
- 50 g cukor
- 1 tojás
- 40 g görög joghurt
- 20 g szűrt víz
A bevonathoz:
- 30 g olvasztott vaj
- 40 g cukor
- 1 tk fahéj
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat átszitáljuk egy tálba és összekeverjük.
- A vajat a cukorral habosra keverjük egy mixerben, majd hozzáadjuk a tojást és azt is beledolgozzuk.
- A joghurtot és a vizet egy kis edényben összekeverjük.
- A vajas mixhez hozzáadjuk a száraz hozzávaló felét, egy spatula segítségével eldolgozzuk, majd a joghurtot, ezt is beledolgozzuk, majd a száraz hozzávaló másik felét.
- Amikor homogén állagú töltőzsákba tesszük és egy kiolajozott mini fánksütő formába nyomjuk.
- Előmelegített sütőben 170 °C-on 9-10 perc alatt megsütjük
- 2-3 percig hagyjük hülni mielőtt kifordítjuk a formából. Várjuk meg, hogy kihüljenek a fánkok.
- Olvasszuk meg a vajat és egy kis edényben keverjük össze a kristálycukrot a fajéjjal.
- Egy ecsettel kenjük meg a fánkokat az olvasztott vajjal, forgassuk bele a fahéjas cukorba. És készen is vagyunk!
Megjegyzések
A tápérték adatok tájékoztató jellegűek. A valós értékek eltérhetnek a felhasznált alapanyagok típusától függően.
- Prep Time: 15
- Cook Time: 10
- Category: Desszert
- Módszer: Sütés
Tápértékek
- Adag: 1 db
- Kalória: 66 kcal
- Cukor: 3,8 g
- Só: 16,2 mg
- Zsír: 3,7 g
- Telített zsír: 2,2 g
- Telítettlen zsír: 1,5 g
- Szénhidrát: 7,3 g
- Rost: 0,1 g
- Fehérje: 0,9 g
- Koleszterin: 16,9 mg
Kulcsszavak: mini fánk