Description
Kombináltam a keksz egyszerűségét a fagyi hűsítő hatásával, így született meg ez a jégkrémszendvics receptem. Ráadásul extra csokis is lett, hiszen a fagyi és a keksz recept is csokis, sőt az egyik alapjáraton extracsokis.
Hozzávalók
Skála
Csokis keksz
- 225 g olvasztott vaj
- 210 g barna cukor
- 170 g kristálycukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál vanília aroma
- 350 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 50 g cukrozattlan kakaópor
- 50 g aprított étcsokoládé
Csoki fagyi
- 250 ml hideg tejszín
- 50 g porcukor
- 1 tk cukrozattlan kakaópor
- 50 g kávés-csokis keksz
Elkészítés
Csokis keksz 12 darab
- Az olvasztott vajba egy spatulával belekeverjük a két féle cukrot, majd a tojásokat és a vanília aromát.
- Egy újabb tálban összekeverjük a maradék száraz hozzávalókat.
- A száraz alapanyagokat hozzáadjuk az első tálhoz, majd alaposan elkeverjük a spatulával.
- 2 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
- Kb. 50 g-os adagokat mérünk ki a tésztából. Korongokat formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük.
- Előmelegített sütőben 175 fokon 12 perc alatt készre sütjük.
Csoki fagyi
- A tejszínből és a porcukorból egy robotgéppel habot verünk.
- Amikor már krémes állaga van adjuk hozzá a kakaóport és már csak addig keverjük, amíg elelegyedik.
- A keveréket tegyük fagyigépbe, és amikor már kezd megdermedni adjuk hozzá a feldarabolt kekszet.
- Ha lejár a programidő fogyaszthatjuk azonnal, vagy maximum 3 hónapig tárolhatjuk a fagyasztóban.
- Miután mind kettő elkészült fogunk egy kekszet, ráteszünk egy gombóc fagyit, elegyengetjük, majd egy második keksz segítségével szendvicset formálunk belőle.
Megjegyzések
A tápérték adatok irányadók, a felhasznált alapanyagok és a tálalási egységek függvényében változhatnak.
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 1035 kcal
- Cukor: 80 g
- Só: 456.6 mg
- Zsír: 54.3 g
- Telített zsír: 33.1 g
- Telítettlen zsír: 21.2 g
- Trans Fat: 0.5 g
- Szénhidrát: 131.8 g
- Rost: 5.5 g
- Fehérje: 12.4 g
- Koleszterin: 190.2 mg
Kulcsszavak: jégkrémszendvics, házi fagyi, csokis keksz recept