Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
zabkeksz

A tökéletes mazsolás zabkeksz


  • Total Time: 30 perc
  • Adag: 20 1x

Description

Finom és egyszerű zabkeksz recept, amit akár egy hétköznap este is össze tudsz dobni. Mindennel együtt max. 30 perc alatt készen van.


Hozzávalók

Skála
  • 125 g szobahőmérsékletű vaj
  • 85 g barnacukor
  • 1,5 ek méz
  • 1 tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 100 g tönköly liszt
  • 40 g zabpehely liszt
  • ½ tk só
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • ½ tk sütőpor
  • 100 g mazsola
  • 85 g nagy szemű zabpehely

Elkészítés

  1. Egy tálba először átszitáljuk a száraz alapanyagokat: a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
  2. Egy másik tálba beletesszük a vajat és a cukort, majd kézi habverővel összedolgozzuk.
  3. Mehet hozzá a tojás, a méz és a vaníliakivonat ezt is beledolgozzuk.
  4. Ha kész, akkor jöhetnek a  hozzá a száraz hozzávalók, a zabpehely és a mazsola. Ezt is beleforgatjuk és már készen is vagyunk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe azonos nagyságú gömböket teszünk, kb. 2 cm-re egymástól.
  6. 190 fokon 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzések

A mazsola opcionális, akár el is hagyható, vagy más aszalt gyümölcsöt is lehet beletenni.

A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.

  • Category: keksz

Tápértékek

  • Adag: 1
  • Kalória: 143 kcal
  • Cukor: 8.4 g
  • Só: 96.4 mg
  • Zsír: 5.6 g
  • Telített zsír: 3.4 g
  • Telítettlen zsír: 2.2 g
  • Szénhidrát: 20.5 g
  • Rost: 1.3 g
  • Fehérje: 2.4 g
  • Koleszterin: 22.7 mg

Kulcsszavak: zabkeksz, gyors recept

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.