Description
Finom és egyszerű zabkeksz recept, amit akár egy hétköznap este is össze tudsz dobni. Mindennel együtt max. 30 perc alatt készen van.
Hozzávalók
Skála
- 125 g szobahőmérsékletű vaj
- 85 g barnacukor
- 1,5 ek méz
- 1 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 100 g tönköly liszt
- 40 g zabpehely liszt
- ½ tk só
- 1/2 tk szódabikarbóna
- ½ tk sütőpor
- 100 g mazsola
- 85 g nagy szemű zabpehely
Elkészítés
- Egy tálba először átszitáljuk a száraz alapanyagokat: a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
- Egy másik tálba beletesszük a vajat és a cukort, majd kézi habverővel összedolgozzuk.
- Mehet hozzá a tojás, a méz és a vaníliakivonat ezt is beledolgozzuk.
- Ha kész, akkor jöhetnek a hozzá a száraz hozzávalók, a zabpehely és a mazsola. Ezt is beleforgatjuk és már készen is vagyunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe azonos nagyságú gömböket teszünk, kb. 2 cm-re egymástól.
- 190 fokon 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
A mazsola opcionális, akár el is hagyható, vagy más aszalt gyümölcsöt is lehet beletenni.
A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.
- Category: keksz
Tápértékek
- Serving Size: 1
- Calories: 143 kcal
- Sugar: 8.4 g
- Sodium: 96.4 mg
- Fat: 5.6 g
- Saturated Fat: 3.4 g
- Unsaturated Fat: 2.2 g
- Carbohydrates: 20.5 g
- Fiber: 1.3 g
- Protein: 2.4 g
- Cholesterol: 22.7 mg