Description
Ebben az egyszerű receptben az a legnehezebb, hogy kivárd azt a 6 órát, amíg tökéletes állaga lesz a tortának.
Hozzávalók
Skála
Tészta:
- 10 db magozott datolya
- 75 g kókuszreszelék
- 115 g mandula
- 1 teáskanál kókuszzsír
Krém:
- 240 g eper
- 180 g kesu áztatva
- 50 ml méz/agave/juhar szirup
- 1/2 citrom leve
- 1 csipet Só
- 50 ml kókuszolaj
- 60 g kakaóvaj (olvasztva)
Elkészítés
- A kesut legalább 8 órára hidegvízbe áztatjuk.
- A késes aprítóba beletesszük a mandulát és a kókuszreszeléket, és alaposan összemixeljük. Amikor porhanyós az állaga, hozzáadjuk magozott datolyát és olvasztott kókuszzsírt, és masszává mixeljük.
- A „tésztát” beleborítjuk a formába és alaposan, egyenletesen ellapogatjuk, és betesszük a fagyasztóba addig, amíg elkészül az epres réteg.
- Egy turmixba vagy késes aprítóba beletesszük az epret, adunk hozzá citromlevet jön a beáztatott, átszűrt kesu és az édesítő ízlés szerint és egy csipet só.
- Ezt alaposan összeturmixoljuk, és amikor már homogén az állaga adunk hozzá olvasztott kókuszolajat valamint kakaóvajat, és ezzel tovább turmixoljuk.
- Amikor szépen összeállt, akkor elővesszük a formát, és beleöntjük.
- Azért, hogy egyenletes legyen a felszín, és a levegő buborékok kijöjjenek, néhányszor hozzáüthetjük az asztalhoz, majd megy be legalább 6-8 órára a hűtőbe.
- Miután levettük róla a tortaformát, jöhet a dekorálás. Ehhez epret, mentalevelet használhatunk.
Megjegyzések
Én apró fehér virágokat is használtam, de ezek a virágok a kizárólag a dekorációt szolgálják, és a fotózás miatt kerülnek rá, de nem ehetők!
A tápérték adatok 1 szeletre vonatkoznak, és csak tájékoztató jellegűek. A tényleges értékek eltérhetnek!
- Prep Time: 15
- Category: Desszert
- Módszer: Sütés nélkül
Tápértékek
- Adag: 12 szelet
- Kalória: 266
- Cukor: 21,3 g
- Só: 123 mg
- Zsír: 17,2 g
- Telített zsír: 9,1 g
- Telítettlen zsír: 8,1 g
- Trans Fat: 0 g
- Szénhidrát: 28 g
- Rost: 2,5 g
- Fehérje: 3,5 g
- Koleszterin: 10,8 g
Kulcsszavak: epertorta