Description
Nagyon gyorsan elkészíthető sült barack recept mandulával, amit ráadásul elég az air fryer sütőbe bedobni. Próbáld ki te is!
Hozzávalók
Skála
- 1 db őszibarack
- 1 evőkanál barnacukor
- 2 evőkanál aprított mandula
- fahéj ízlés szerint
- 1 gombóc vanília fagyi
- 4 db bazsalikom levél
Elkészítés
- Az őszibarackot meghámozzuk, ketté vágjuk és beletesszük egy kisebb hőálló tálba.
- Egy másik tálba 1 ek barna cukrot, 1 ek aprított mandulát illetve fahéjat összekeverünk. Ezt rászórjuk a barackra.
- Betesszük az air fryer sütőbe kb. 8 percre 180 fokra.
- Amikor megsült teszünk hozzá egy gombóc vanília fagyit, megszórjuk még egy kis mandulával.
- Díszítésként bazsalikom leveleket teszünk rá, és már ehetjük is.
Megjegyzések
A tápértékek tájékoztató jellegűek. A valós adatok eltérhetnek a felhasznált alapanyagok mennyisége és típusa miatt.
- Prep Time: 5
- Cook Time: 8
- Category: Desszert
Tápértékek
- Adag: 1
- Kalória: 233 kcal
- Cukor: 36.4 g
- Só: 57 mg
- Zsír: 7.4 g
- Telített zsír: 4.2 g
- Telítettlen zsír: 3.2 g
- Szénhidrát: 41.5 g
- Rost: 4 g
- Fehérje: 3.4 g
- Koleszterin: 36.8 mg
Kulcsszavak: sült barack