Citromkrém, amire tuti rákattansz!

Az ember két helyen kattanhat rá nagyon a citromra, jobban mondva a citromos édességekre: Amalfi partvidékén, ahonnan a fantasztikus limoncello is származik, és Angliában, ahol tradíció a citromkrém (eredeti nevén lemon crud) és nagyon sokféle formájában találkozhatunk vele. Ha elkapna bennünket a nosztalgia, akkor nem kell repülőjegyet venni, elég ha csak szerzünk pár darab jófajta, tényleg finom citromot, és rászánunk 10 percet a házi citromkrém elkészítésére.

Előre szólok, hogy nagyon addiktív recept következik, és fennáll a rászokás veszélye 🙂 Lehet pirítósra kenni, piskóta rétegek közé tölteni, pitére halmozni, sőt pohárkrém desszertekben is tökéletes. De természetesen bármibe teheted, amibe lekvárt is tennél.

Citromkrém recept

Hozzávalók:

  • 4 BIO citrom leve és 4 citrom reszelt héja
  • 100 g cukor
  • 2 evőkanál kukorica keményítő
  • 1 egész tojás és 3 tojás sárgája
  • 75 g vaj
1. A citromokat alaposan megmossuk, megtöröljük és a héját lereszeljük.
2. Egy kisebb lábosba beletesszük a cukrot, a citrom héját és a citromok levét, majd összeforraljuk.
3. Pár evőkanál meleg citromlével összekeverjük a keményítőt, és hozzáadjuk a többihez, alaposan, csomómentesre elkeverjük.
4. Levesszük a hőmérsékletet minimumra, – ami nagyon fontos, ha nem szeretnénk citromos rántottát kapni – és intenzív keverés mellett lassú csurgatással hozzáadjuk a felvert tojásokat.
5. Ha szépen összeállt, akkor már mehet is bele a vaj, amivel szintén egyenletesre keverjük, és már mehet is bele üvegekbe.
Hűtőben körülbelül 1-2 hétig tárolhatjuk, de szerintem 1-2 napnál tovább nem marad az üvegben.
Ha érdekel, hogy hogyan használtam fel ezt a citromkrémet egy sütés nélküli sajttorta pohárkrémhez, akkor nézd meg ezt a recept videómat is:

Ezek is érdekelhetnek:

Tetszett? Oszd meg te is:

Facebook
Email
Pinterest

Népszerű bejegyzéseim

Ne maradj le!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs spam, viszont lesz sok olyan háttérinfó, amit máshol nem osztok meg!

Összes bejegyzés

Kategóriák
IGEN! Még több SMARTA

Ezek is érdekelhetnek

almas-galette

Mennyei fahéjas almás galette

Azért szeretem a galette recepteket, mert könnyen elkészíthetők, így azok is egyszerűen meg tudjál csinálni, akiknek nincs érzékük a sütéshez. Nem számít, hogy mivel van

fuges-turos-taska

Fügés túrós táska

Itt az ősz, és azzal együtt a füge szezon is. Hivatalosan a füge szezonnak októberben van vége, úgyhogy addig használjuk ki hogy most terem ez

Ez a weboldal sütiket használ! A sütik weboldal működéséhez és az olvasó szokásokhoz kapcsolódó anonim adatokat biztosításához szükségesek a tájékoztatónak megfelelően. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.